Zorgen over verkeersveiligheid Turnhoutsweg

Zwolle – De Turnhoutsweg, de weg die parallel loopt aan de Westenholterallee, is en blijft een actueel en terugkomende onderwerp in de gemeenteraad. Wat Swollwacht betreft blijft dit ook nog even zo. De fractie maakt zich zorgen over de snelheid van de auto’s die daar rijden en de verkeersveiligheid bij de weg. De partij zal vragen stellen aan het college van Zwolle.

Swollwacht: "De gesprekken over de overlast door een onwenselijke ontsluiting zijn nog niet opgedroogd of het volgende probleem heeft zich reeds aangediend. Vanuit de wijk is er nu terecht geklaagd over overtredingen van de maximale snelheid, dit met alle gevolgen van dien voor de veiligheid van omwonenden en overige weggebruikers. Er is zelf door gemeente geconstateerd dat snelheden van 125 km per uur eerder regelmaat zijn, dan uitzondering! U begrijpt dat de Turnhoutsweg niet behoort tot de A28 of ringwegen en sterker gezegd zeker niet gebuikt mag worden als racebaan! De Swollwachtfractie wil u vriendelijke doch dringend oproepen met spoed paal en perk te stellen aan de enorme overschrijdingen van de maximale snelheid."

Naar aanleiding van bovenstaande heeft de Swollwachtfractie voor het college de volgende vragen:

1. Is de constatering van een van uw ambtenaren ook reeds op de collegetafel gedeponeerd en doorgedrongen?

2. Zo ja, wat denkt u terstond te ondernemen aan deze onveilige situatie op de Turnhoutseweg?

3. Kunt u concreet aangeven, welke snelheidsbeperkende of handhavende maatregelen u gaat inzetten?

4. Wanneer zijn deze maatregelen van kracht c.q. gerealiseerd.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. “Er is zelf door gemeente geconstateerd dat snelheden van 125 km per uur eerder regelmaat zijn, dan uitzondering! U begrijpt dat de Turnhoutsweg niet behoort tot de A28 of ringwegen en sterker gezegd zeker niet gebuikt mag worden als racebaan!”

  Even een meetlatje leggen: de lengte van de Turnhoutsweg is 380mtr. Dus een snelheid van 125km p/uur lijkt overdreven, tenzij de auto vanaf de Boeierweg komt, maar zelfs dan is 125km p/uur sterk overdreven.

  Tja, en sinds wanneer staat de gemeente snelheden te meten op weggedeelten als deze??

  Rest mij nog 1 vraagje aan de Swollwacht: hoeveel mensen wonen aan de Turnhoutsweg?


  ⚠️ Meld

 2. Wat heeft dat er nou mee te maken hoeveel mensen er wonen .Hoeveel kinderen fietsen er naar school??De metingen zijn door de gemeente gedaan


  ⚠️ Meld

 3. beste wichert,

  ga voor de aardigheid even kijken op de Turnhoudsweg.
  En tel de huizen. Succes.

  Ik geloof dat er weinig schoolgaande kinderen wonen.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.