De Knip blijft in de wijk Stadshagen

Zwolle – Wethouder René de Heer heeft vrijdagmorgen 09.00 uur op het parkeerterrein aan de Havezathenallee, ter hoogte van de Belvédèrelaan, bekend gemaakt dat de Knip in Stadshagen blijft. Het openstellen van een aantal verkeersverbindingen tussen het west- en oostgedeelte van de nieuwbouwwijk gaat niet gebeuren, omdat de opheffing teveel negatieve gevolgen voor de directe omgeving zou opleveren, en omdat de aanpassing niet te betalen is.

16-09-2011_ontsluiting_stadshagen_1.jpg

De Heer hield zijn presentatie eigenlijk voor spek en bonen, want bronnen rond het college hadden dagblad de Stentor al laten weten dat de Knip zou blijven. Die kon het nieuws al wereldkundig maken voordat de wethouder zijn argumenten aan de wijkkbewoners en de pers op tafel kon leggen. Dat de Knip zo blijft betekent niet dat alles zo blijft. Een aantal aanbevelingen uit het rapport van Goudappel Coffeng worden voor het bedrag van 1,5 miljoen euro uitgevoerd; – Het Twistvlietpad wordt veiliger gemaakt voor fietsers door kruispunten met de Belvédèrelaan en de Werkerenlaan aan te passen. – Een vebeterde bewegwijzering. – Bepaalde doelgroepen als huisartsen of verloskundigen moeten zich eenvoudiger van oost naar west kunnen verplaatsen. – Er komt een extra spoorwegovergang naar de nieuwe buurt De Tippe. – En er vindt een herverdeling plaats van het basisschoolonderwijs. In het nieuwe schoolseizoen kunnen leerlingen van De Vlieger en De Wendakker kiezen in welk gedeelte van de geknipte wijk ze les willen krijgen. De beslissing is een klap voor de plaatselijke VVD. De partij wist tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezing in Stadshagen goed te scoren door in het verkiezingsprogramma op te nemen dat de Knip open zou moeten. De fractievoorzitter van de VVD was toen… wethouder De Heer.

16-09-2011_ontsluiting_stadshagen_4.jpg

16-09-2011_ontsluiting_stadshagen_5.jpg

16-09-2011_ontsluiting_stadshagen_7.jpg 

16-09-2011_ontsluiting_stadshagen_3.jpg

16-09-2011_ontsluiting_stadshagen_6.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 105
 1. Waardeloos besluit, VVD heeft ons een worst voorgehouden. Ik stem de volgende keer uiteraard geen VVD meer. Maar dit was wel te verwachten..

 2. De Heer hield zijn presentatie eigenlijk voor spek en bonen

  Dit is een schande >:( Zo gaat de gemeente dus om met ons geld in een tijd van bezuinigingen. En dat die Knip blijft, daar ben ik ook niet blij mee. Stadshagen blijft zo verknipt. Het is echt niet van deze tijd dat een grote nieuwbouwwijk in tweeën gedeeld is. Hoe vaak ik toch geen klachten krijg van bedrijven of instanties die van de ene naar de andere kant willen, of mensen die de logica van het wegennet in Stadshagen niet snappen en er bijna verdwalen. Het lijkt wel een IJzeren Gordijn. Amateuristisch!!

 3. laat de gemeente is opletten wat ze doen met hun geld. fietspad bij drapenierslaan/rotonde is nu voor de 3x geasfalteerd binnen een jaar, zonde geld. kruispunt belvederelaan/twistvlietpad is al 2x aangepast, nu dus een 3x binnen een jaar? kunnen ze dat niet in één keer goed doen?

 4. SPEK & BONEN presentatie van het Heertje……we hebben OOK een lek dus 🙁

  e Heer hield zijn presentatie eigenlijk voor spek en bonen, want bronnen rond het college hadden dagblad de Stentor al laten weten dat de Knip zou blijven.

 5. Is het weer zover? En nog wel in Zwolle 😮 De politiek laat zich weer eens van zijn slechte kant zien. Als je iets beloofd moet je dat nakomen, is mij altijd geleerd. En dan nog lekken ook :'( Het lijkt hier Den Haag wel.

 6. Schande dat de VVD eerst gedegen onderzoek heeft laten uitvoeren voor er wat besloten wordt!

 7. Kosten van het onderzoek? Schande dat ze iets beloven waarvan ze weten dat het onmogelijk is……puur voor de stemmen. Had zelf Ivo Opstelten aan de deur staan, die begreep in zijn witte jassie gewoon helemaal nixxx meer van die knip haha.

 8. Snap nog niet helemaal wie nu profijt had aan het opheffen van de knip??

  Al die autobezitters die hun 'heilige koe' belangrijker vinden van veiligheid en milieu. Pak de fiets stelletje dik-konten!

 9. @bewoner2: Goed voor het milieu al die extra kilometers en nee, ik pak die heilige koe niet als het niet nodig is… Verder, meer kilometers is meer kans op ongelukken. Als je wat voor de veiligheid wil doen, laat de politie dan controleren in 30 km zone's, i.p.v. fietsertjes te pesten…

 10. Ach wat sneu voor de VVD. En ook jammer voor de mensen in Stadshagen die voor een toegankelijk Stadshagen VVD hebben gestemd. Daar is een woord voor: kiezersbedrog.

 11. Er is een tijd geleden een enquête gehouden en daar is dus naar boven gekomen dat de meerderheid die situatie wilt handhaven zoals het nu is. Misschien luisteren ze nu wel naar de burger :o:o

 12. Wederom een t verwachten maar slecht besluit!
  Mag ik dan nu de gemeente en politie verzoeken om voorzieningen aan te brengen bij fietspaden of controles uit te voeren op auto's die gebruik maken van fietspaden en wegbermen als alternatieve routes?!!!!
  Dit geldt bijvoorbeeld voor het fietspad en de berm gelegen naast de Mastenbroekerbrug, van de Hasselterdijk naar de Mastenbroekerallee richting rotonde Drapenierlaan….

 13. Ach dan maar weer via de parkeergarage. Even kaartje laten scannen boven en dan weer terug naar de auto lopen. Nog altijd sneller dan om Stadshagen heen rijden.

 14. @eddie:
  [qoute]Dit geldt bijvoorbeeld voor het fietspad en de berm gelegen naast de Mastenbroekerbrug, van de Hasselterdijk naar de Mastenbroekerallee richting rotonde Drapenierlaan….[/quote]
  Dat meen je niet mag ik hopen…. Maar als dat wel zo is, dan zouden hekken en paaltjes heel wat op kunnen lossen.

  Verder is het bericht van Marcelovic een uitstekend voorbeeld die de stelling van Stadshagenees onderstreept…. inderdaad, laten ze maar minimaal een kwartier tijd op de uitrijkaartjes zetten.

 15. En politiek gezien WF, verandert er wat voor je? Je schuurde met je CDA-voorkeur toch een beetje tegen VVD aan (je kent de thema's wel: asfalt enzo en vandaag weer een brouwsel uit de CDA/VVD kokert: Bleker schrapt bescherming van 63 natuurgebieden
  Staatssecretaris vindt (BOEREN)bedrijvigheid belangrijker dan natuurbehoud***Staatssecretaris weet niet meer wat ze beloofde
  Video – Veldhuijzen: 'Nooit gezegd dat mensen hun zorg zouden behouden')***Meer asfalt, minder kinderbijslag, Europa Ja of Nee (PVV)? etc. etc.

 16. WAARDELOOS BESLUIT :o:o:o

  Maar wil straks die mensen ook niet horen in 2018 als er aan deze zijde meer voorzieningen zijn.

 17. Mooi die laatste foto: dat punt moet al jaren mooier afgemaakt worden. Plaats daar een paaltje en je bent van de problemen af, toch? Eventueel twee of drie paaltjes.

  Knip moet in elk geval blijven, dat blijkt niet alleen uit dit besluit, daar is ook vroeger voor gekozen en dat nu herstellen weegt niet op tegen de nadelen die je daar weer van krijgt. Als je voor deze wijk kiest (sommigen hebben geen keus, die reken ik nu even voor het gemak niet mee) dan ben je niet slim als je gekozen hebt met het idee "ik ga eens lekker tegen dit idee aanschoppen, want dan gaat de gemeente die knip vanzelf wel weghalen". Of dat je verhuist en het idee hebt: "ik zie een mooi huis" je gaat dan vervolgens verhuizen en ontdekt: "hey verdomd, er zit een knip in die wijk en die vind ik niet handig" ow en dan natuurlijk bovenstaande reactie erachteraan: "ik ga eens lekker tegen dit idee aanschoppen, want dan gaat de gemeente die knip vanzelf wel weghalen".
  Zijn er nog meer domme reacties mogelijk? Vast wel, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: niet nagedacht vantevoren, dus nu ineens 'poef' zit die knip daar in de weg…. Bij mij niet hoor, want ik vind hem grotendeels fijn!

 18. @Dick:

  CDA heeft voor mij afgedaan met de landelijke verkiezingen. VVD heb ik ooit een keer gestemd (landelijk) maar met meneer De Heer aan het roer heb ik al helemaal geen vertrouwen in die gasten. Goed, hij heeft nu een verstandig besluit genomen, dat pleit voor hem (alleen jammer dat hij daarmee wel 100% de andere kant op gaat dan menig mens voor gestemd heeft…. verkiezersbedrog en gezichtsverlies enzo)

  PvdA gaat het nog altijd niet worden Dick maar voor het eerst ben ik wel serieus aan het overwegen om centrumrechts maar eens lekker te laten barsten en meer links te zoeken.

 19. Marianne, zeker over de 3 paaltjes eens.

  WF. Eens over CDA. Ook over De Heer en VVD toch heb ik het genoegen nog eens aangaande dit onderwerp, op de foto op WLZ te staan met René de H.

  Tot slot: jammer 😉 GL misschien? Plaatselijk is Rana B. een topper!

 20. Die behoort zeker tot de mogelijkheden. Alleen wel jammer is dat ik op een mail nooit antwoord heb gehad. Een tijdje geleden heb ik een vraag gesteld over nominatie fietsstad van het jaar.

 21. De foto van de parkeergarage-ingang naast de fysiotherapie snap ik niet helemaal: het gaat om de andere parkeergarage, Harry… 😀
  Deze parkeergarage, op deze foto, is wel slim gemaakt!

 22. Vvd heeft met dit item veel kiezers naar zich toe getrokken,terwijl ook zij wisten dat als de knip eruit ging dit veel geld ging kosten

 23. Dick, Rene is een hele goede vent en als jij trots bent om met DE Heer op de foto te zijn geweest????

 24. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt? Juist met de morgenspits heb je aan beide kanten van het winkelcentrum massa's schoolgaande kinderen. En dan willen ze de boel open gooien? Wat een stel idioten.

  En wat te denken van de bewoners van het winkelcentrum. Kunnen ze 's morgens de deur niet meer eens uit vanwege al die luie figuren die zelfs te lui zijn om de normale route te volgen.

 25. Het is nu wachten op raadsvragen over DE LEK. Tenmiste, dat verwacht ik wel. Als er in Den Haag gelekt wordt staat heel NL op z'n kop. Dus minimaal raadsvragen graag.

 26. De pilot moet uitwijzen of die maatregel bijdraagt aan het verminderen van de omrijdtijd op momenten dat andere vervoermiddel dan de auto niet mogelijk zijn.

  Dit snap ik helemaal niet? Wanneer is dat moment dan?

 27. Heb smakelijk gelachen om de uberdrevenpositieve voorman van de VVD-landelijk (tegelijk ONZE MP)….in het 20.00 uur journaal…..over Geert…..

  Heeeeeeeeeeeeeele andere reactie dan Maxime over Geert en
  Geert over VVD/CDA :D:D:D
  ————–
  On topic? Het feesten en het nagenieten over de meningvorming (de bezochte bijeenkomsten, de contacten met politici én last but not least…..vandaag nog……het mailcontact met mijn WVF-maatje Freddy van Swollwacht oa over dit onderwerp) vanaf 2000 gaat hier gewoon door 😉

 28. @ Wichert 19:15, je herhaalt jezelf Wichert. Maar beter is in het vervolg te schrijven "Ik vind René de Heer een prima vent". Kan goed waar zijn ook, maar ik wantrouw mensen met zo'n tandpastalach van nature. Bovendien is dit natuurlijk buiten een VVD-afgang (wat je ongetwijfeld met me eens bent) ook een persoonlijke afgang. Destijds was René toch fractieleider? Dan was hij toch ook verantwoordelijk voor "De knip-tactiek"?

 29. @ WF 17:33…Héél belangrijk (bloedserieus!) onbeantwoorde vragen. Gemiste kans ook, als de vraag van een potentiële kiezer komt.

 30. Dick lees 19.09 en 19.14 en dat er gelekt is is een kwalijke zaak.Hier moet onderzoek naar gedaan worden

 31. Klopt! Het is verdeurie net de miljoenennota-lek-comedy in het klein. Maar idd…..moet niet kunnen en superlullig voor René.

 32. Inderdaad. Iets wat een dag eerder in het nieuws komt zoals dit is denk ik een minder groot drama en zeker gevoelsmatig minder heftig dan al die mensen die even stevig bij de poot genomen zijn (of zich bij de poot hebben laten nemen) door populistisch en irreëel geroeptoeter van de VVD.

 33. En Wichert, ik moet jou de eer geven dat je een hele tijd geleden hier eens uitgelegd hebt dat Swollwacht er toch net iets anders in stond als de VVD. Kwam erg realistisch op me over. En vandaag (terwijl we het over iets anders hadden) verwees Freddy over de mail nog naar een stuk in de Sensator. Heb het teruggevonden maar kon (met het weekend in zicht) niet de fut vinden het te gaan lezen. Voor mij is het simpel: iets met "billen branden en op de blaren zitten", geldt puur voor de VVD……zou zo'n Papje er nog op terugkomen in zijn column?

  Denk ut ook niet :D:D:D

 34. Waar ik geboren ben, was een loonwerker niet eens met een (vage) wegafsluiting. Hij heeft toen met een kraan de weg weer open gegooit. Denk dat dat een goede optie is voor de Stadshagers, gewoon met zijn allen een weg maken die de knip opheft. Als je dat met 1000 man met je blote handen doet dat het signaal wel duidelijk is!

 35. Wat een verassing (maar niet echt) het was allang bekent dat de knip niet uit stadstaten gehaald kon worden

 36. Zeer goed besluit; de knip weghalen levert zeer veel verkeer op op de Belvederelaan, waar het nu al veel te druk is.
  Ik ben wel benieuwd wat ze bedoelen met een extra spoorwegovergang naar de Tippe.
  Gaan ze de Belvederelaan nu ontsluiten naar de rondweg, zodat niet alle verkeer via de Havezathenallee/Franhuizenallee hoeft. Dat zou een zeer goed plan zijn.

 37. Inderdaad een goed besluit. Misschien wordt het eens tijd dat mensen die een probleem zien in de knip hun oplossingen dichter bij zichzelf gaan zoeken in plaats van bij een ander door de straat.
  – Kies ander vervoer OV, fiets, snorfiets, brommer

  Kan dat niet in verband met tijdgebrek?
  – Kijk of je misschien later op je werk kan komen
  – Misschien kan je eerder opstaan uit je bed?
  – Kies een snellere fiets

  Regen het probleem?
  Het regent bijna nooit[/url]
  – Koop een goed regenpak
  – Koop een fiets met stroomlijn waar je dus droog in zit

  Kinderen vervoeren kan niet?
  – Koop een fietskar (kan je eventueel met een slot achterlaten waar je de kinderen ook dropt)
  – Koop een transportfiets
  – Koop desnoods beide

  Maar lukt ook dat allemaal niet maar zit je wel met de brandstofkosten? – Wellicht dat je een zuinigere auto kan kopen

  Zomaar wat tips voor al die mensen die alleen het probleem 'knip' zien en niet meer kunnen denken in oplossingen. Het mooiste is nog wel dat bovenstaande oplossingen grotendeels allemaal zelf te realiseren zijn, waarvoor je niet afhankelijk bent van een ander (los van het werk waarvoor je verplaatsing van werktijden vraagt)

 38. Ik ben het volledig eens met met WFvN. ik heb in 2010 een nieuwe regenpak gekocht en ik heb hem hooguit 10 keer aangehad, en ik ga 5 dagen in de week met de fiets naar het werk. En als men meerdere kinderen heeft is er altijd wel een leeftijd bij die zelf kan fietsen, ook met regen, de kinderen zijn toch niet van suiker.

 39. Ik ben het volledig oneens met met WFvN. Niet iedereen werkt op fiets/brommer afstand en het openbaar vervoer is, hoe breng ik dit netjes?, niet zo efficient??

 40. @KnipKnap, wat is het probleem dan om 2 minuten om te rijden met de auto. Men doet net of het een half uur scheelt als de knip weg is.

 41. Tjonge, volledig met me oneens. Dus àlle punten zijn onzin? Zuinigere auto ivm de kosten? Onzin? Proberen werktijden te veranderen onzin?
  En puur alleen al dat ik TIPS geef maakt dat het allemaal maar onzin is?
  Niet iedereen kan het toepassen. Ik wil alleen aangeven dat de meeste mensen verder moeten kijken dan 'het probleem knip'. En inderdaad, voor enkele mensen zal het vast onmogelijk zijn.

  Maar tot dusver weten heel veel automobilisten hun eigen gebrek aan informeren (bij aankoop van de woning) gaan zoeken in oplossingen waarbij een ander de nadelen ervan heeft maar oplossingen zoeken bij hunzelf is er niet bij.

 42. Verder ben ik razend benieuwd naar wat mensen nog maximale fiets/brommer-afstand vinden. Want daarover zijn de meningen ook enorm verdeeld. Voor sommige mensen is 5 minuten fietsen al te ver en nemen ze liever de auto om heel Stadshagen om te crossen om aan de andere kant van de knip te komen.
  Maar wat is te ver fietsen?
  2,5 km? 5 km? 7? 7,5? 10? 15? 20? 30? 50?

  Voor mij ligt de grens op 30.

 43. WFvN,

  Jij gaat iedere dag 30 kilometers fietsend naar je werk en dan ook om 5.00 uur beginnen net zoals ik.

  Moet er niet aan denken om iedere dag 60 kilometers te gaan fietsen.

 44. Klopt Jeffrey, des te huichelachtiger dat de VVD er zoveel mee heeft beloofd…..en veel extra stemmen heeft binnengehaald. Idd: kiezersbedrog!

 45. Eens Blauwvinger, maar 30 KM vind ik ook absoluut "ver". Van Centrum Stadshagen naar bijvoorbeeld de Tentmuziek in Assendorp? Te doen. Naar Berkum ook. Naar achterin de Hessenpoort? Bijvoorbeeld Kruitbosch? "ver".

 46. Ik vind 30 elke dag (en dat 2x dus in verband met retour) ook best veel maar daarom ligt bij mij daar ook de grens. Ik doe nu 2x 12,5 kilometer per dag en dat valt ruim binnen een half uur te fietsen; 22 minuten is tot dusver mijn snelste tijd. Dat gaat zelfs de auto nog moeilijk vinden om dat te halen.

  Maar goed, binnen Zwolle valt alles goed te fietsen qua afstand voor iemand met een normale lichamelijke gesteldheid.
  En als je om 5:00h moet beginnen, dan betekent dat dus eerder naar bed en eerder opstaan.

  Maar goed, er zijn natuurlijk enorm veel combinaties van afstanden en tijden waarbij je mensen hebt die om 9 uur moeten starten en maar 3 kilometer ver hoeven maar toch de auto nemen. Je hebt ze ook die bijvoorbeeld 50 kilometer ver moeten en al om 5:00h aanwezig moeten zijn.

  Maar goed, als je om 5:00h moet beginnen, dan zit je met kinderen wegbrengen naar de opvang zowiezo al met problemen en is de knip geen belemmering op dat vlak.

  Het hele knip-gebeuren is een enorm opgeblazen probleem door automobilisten. Het is een enorme olifant geworden terwijl het in wezen voor _de meeste!!!!_ mensen niet meer dan een mug of mogelijk maar fruitvliegje is.

 47. Eens WF met

  Het hele knip-gebeuren is een enorm opgeblazen probleem door automobilisten. Het is een enorme olifant geworden terwijl het in wezen voor _de meeste!!!!_ mensen niet meer dan een mug of mogelijk maar fruitvliegje is.

  mooi beschreven ook! Niet eens met de 30 KM dus 😉

 48. Zouden WFvN (Waanzinnigste Fietser van Nederland?) en Dick nu eindelijk ook eens een mening kunnen geven?

 49. Hoezo? Welke mening wil je horen? Volgens mij heb ik die allang gegeven:

  Bericht door WFvN, op 17 september 2011 om 13:29
  Inderdaad een goed besluit.

  Maar goed, dat ik een voorstander van de knip ben zolang er geen oplossing is die niet teveel nadelen heeft, dat heb ik al vele malen in diverse topics en op verschillende plekken op internet laten weten maar als zelfs mijn mening in dit topic je ontgaat…..

 50. Ik vind je omschrjiving voor WFvN trouwens wel geinig ;D Het had het kunnen zijn maar nee, het zijn m'n initialen.

 51. Tja. er zijn zat beroepen waarbij een stukje fietsen geen kwaad kan,maar na een werkdag moet ik er niet aan denken om te gaan fietsen iedere km is er een te veel.

 52. Ligt er misschien ook aan wat voor werk je doet. Na een intensieve dag vind ik het in ieder geval wel heerlijk om even wat spanning eruit te trappen.

 53. 🙂 Welkom

  J.Knap, op 17 september 2011 om 19:54
  Zouden WFvN (Waanzinnigste Fietser van Nederland?) en Dick nu eindelijk ook eens een mening kunnen geven?

  op WLZ. Ook VOOR jou jarenlang bijna dagelijks op veel topics (oa, kom eens kijken) het chat log en 't politieke….volgekalkt met meninkjes :-*

 54. @Blauwvinger: dan is dus ook 2 minuten omrijden je teveel… Dan kan je misschien overwegen te gaan verhuizen? Ik begrijp niet dat er zo enorm overdreven wordt met dat het zoveel sneller zou zijn als de knip er niet meer zou zijn, hoor. Denk even logisch na en je weet dat dat onzin is! Je kan niet ineens laagvliegend door de wijk als de knip er niet is, want je hebt je ook aan de snelheidslimiet te houden binnen de wijk wanneer er geen knip zou zijn, dus leg uit!

 55. Treffende slotzin op artikel bij de buren van stadshagennieuws.nl

  De bewoners hopen dat de gemeenteraad instemt met het collegevoorstel. Maandag 26 september buigt de gemeenteraad zich over de kwestie. Daarbij is het ook van belang hoe de raadsfractie van de VVD, die tijdens de verkiezingen voor opheffing van de knip was, zich zal opstellen tegenover de eigen wethouder René de Heer.

 56. Nou na een paar ton tillen op een dag is de spanning er wel af hoor.

  Voor mijn werk zit ik perfect hier stadshagen kan niet dichterbij 😛

  Maar ik kan goed begrijpen dat als andere mensen naar de andere kant moeten in stadshagen dat het lastig is.

  De knip hoeft er ook niet uit zet gewoon alle bussluizen open klaar :-*

 57. Eens

  Maar ik kan goed begrijpen dat als andere mensen naar de andere kant moeten in stadshagen dat het lastig is.

  Niemand zegt ook dat dat met de auto moet. Als je sneller wilt zijn dan bijv. op de fiets, kun je ook uitstekend per scooter.

 58. Klopt Dick,

  Maar als ik hier kijk in de wijk wie fietst en metname naar zijn werk,boodschappen etc is 10 % fiets en 90 % autoverkeer.

  De mensen die ik hier zie fietsen hebben geen auto 😉

 59. En je hebt geen beklag met ze dat ze (misschien) geen auto kunnen aanschaffen. Terwijl anderen er 3 of 4 hebben?

  Misschien is het "gewenning", "gedragsverandering" nu het bestaan van de knip zeker is?

 60. zo'n 12,5 à 13,5 kilometer dus. En inderdaad, waar hebben we het helemaal over.
  Maar dat was vroegâh, tegenwoordig zijn we van suiker. Tegenwoordig is 12,5 km fietsen uit den boze, wat zeg ik, zelfs 2 minuten omrijden met de auto is al teveel.

 61. Tja, je kan ook zeggen wat een mietjes die stadsmensen zijn een paar auto,s extra niet meer gewend extra voor hun deur 😛

  vroeger reed ik ook bijna 40 kilometer naar huis en school.ik zie hier trouwens ook weinig lui van de bouw op de fiets gaan maar overal geeft men voorkeur aan auto;)

 62. :D:D:D

  Bericht door degi, op 18 september 2011 om 23:36
  Vroeger op de fiets van oosterhesselen naar coevorden. Mietjes dat zijn het, die stadsmensen, om een paar km om te fietsen, tjonge, waar hebben we het helemaal over.
  http://maps.google.nl/maps?hl=nl&tab=ll

  Voel me dan ook stadsmens maar zeker ook Westenholtens "dorps"mens 😉

 63. @ Blauwvinger hahaha een paar auto's van een ander voor je deur vind ik/vinden we geen probleem. Maar die multiautobezitters hebben met de knip ook véél meer ruimte om hun 1 van hun heilige koetsen te stallen…..ten minste ze doen het gewoon. En 't mag van mij.

 64. @Blauwvinger:

  ja, je kan ook zeggen wat een mietjes die stadsmensen zijn een paar auto,s extra niet meer gewend extra voor hun deur

  Dat is dus het punt…. ik ben WEL gewend aan een paar auto's voor m'n deur maa die staan er dus niet 😛

 65. Iemand "de Papje" al gelezen in De Swollenaer? Dit zijn de hersenspinsels van een VVD-raadslid die volgens mij ook verkeer "doet" dat ie HORECA doet moge overduidelijk zijn. Sowieso schrijft ie altijd actueel over Zwolle….ben benieuwd wat hij over dit topic heeft te vertellen.

 66. Swollenaer wil gewoon doen voorkomen of de meeste Stadshagenezen ontevreden zijn met het behoud van De Knip: hahaha

  Tuurlijk heeft Papmans er geen letter aan besteed, hij kijkt wel uit!

 67. Er zijn Stadshagenaars die hem weg willen hebben maar overduidelijk inderdaad een totaal niet verwaarloosbaar aantal wat de knip wil behouden (en mogelijk ook best hinder heeft maar die doorhebben dat de voordelen van opheffen niet opwegen tegen de nadelen)

 68. Quote:
  Swollenaer wil gewoon doen voorkomen of de meeste Stadshagenezen ontevreden zijn met het behoud van De Knip: hahaha

  Nou ik denk dat bij een stemming in heel stadshagen er zeker een verrassende uitslag komt, ten nadele van behoud van de knip
  😮

 69. @ Blauwvinger, anders organiseer je toch en enquete. Huis aan huis verspreid, niet te kopiëren, formuliertje "Knip voor/tegen" en te retourneren in bus bij de Appie en C1000 voor 1 november kan volstaan.

  Mijlenver betrouwbaardaar als het geblaat van slechts 1 h*ernalist.

 70. Verrassende uitslag? En wat is dat? Mag ik je verwijzen naar de resultaten van de enquete?

  Tjonge, meer dan de helft (niet veel meer overigens) van de adressen die gereageerd hebben zij niet voor 1 der varianten. Daarmee wil ik nog niet zeggen dat ze vóór de knip zijn overigens want ook ik zou er geen bezwaar tegen hebben als de knip zou verdwijnen. Alleen de verschillende oplossingen die destijds onderzicht zijn hebben duidelijk bij meer dan de helft géén voorkeur, de voorkeur gaat dan dus eerder uit naar behoud van de knip.

  Opvallend is trouwens dat 'geen voorkeur voor 1 der varianten' in het centrum het hoogst is met meer dan 75%. En dat terwijl die pal aan de knip wonen en dus misschien 600 meter moeten om aan de andere kant te komen met de fiets of benenwagen maar een veelvoudige moeten rijden met de auto. Nou kan je zeggen, 'maar dat kan lopend'. Klopt, kan. Maar er zijn ook mensen die hevig tegen de knip zijn en het al teveel vinden om met een grote zak kattenvoer van de dierenwinkel naar de parkeergarage te lopen en dat is toch aanzienlijk korter lopen dan naar de woningen en wijken rondom het centrum.

  Tot slot nog een zeer verhelderende quote:

  Voorstanders van het opheffen van
  de knip, hebben in het algemeen weinig nadeel van de negatieve gevolgen. Als wordt gekeken naar de aanwonenden langs de tracés (die de negatieve gevolgen wel ondervinden) dan kiest een duidelijke meerderheid voor behoud van de knip of een tracé niet voor de deur.

  En daarbij heb ik een heel kort antwoord: JOH!!!

 71. @Dick: inderdaad, Stadshagenaar, Stadshagenees…. 😀

  Verder even een link naar meer informatie, waar ook de eerder genoemde link bij staat overigens.

  Maar prachtig om te zien hoe tegenstanders van de knip echt honderden oplossingen zien maar uiteraard niet ten koste van zichzelf. Bij het probleem wat ze zelf hebben zoeken ze de oplossing bij een ander. Erg jammer.

 72. @ K.: Om toch je mening te geven als raadslid van dezelfde partij als de wethouder (destijds fractieleider) en het partijstandpunt uitstekend kennende, zou resulteren in een knieval.
  Sommige mensen kunnen sleceht tegen hun verlies.

  Bericht door KvDijk, op 19 september 2011 om 18:34
  Helemaal NIETS van Papje, omdat hij nog altijd de KNIP open wil hebben.

 73. Goh WF; herken de VVD (ook landelijk)

  maar uiteraard niet ten koste van zichzelf. Bij het probleem wat ze zelf hebben zoeken ze de oplossing bij een ander.

 74. Haha WF, heb dit net in een andere context op het chatlog gezet, da's toevallig:

  volkspartijvoorVRIJHEIDendemocratie en
  partijdvoordeVRIJHEID

 75. En mag met Freddy momenteel een discussie voeren over bankbelasting ook nav "Regenlicht" gister. Ken je Freddy is van Swollwacht. Vind ik soms ook VVD-gerelateerd (kom er maar in Freddy en Wichert ;))

  On topic: handen op DE KNIP mensen, met VVD en VVD-gerelateerden in de buurt 😮

 76. Vrijheid? Ja, gewoon dwars door Stadshagen knallen. Vrijheid om te kiezen voor Stadshagen als woonwijk en vervolgens vrijheid om met de auto gewoon door de tuin van een ander te crossen.

  En democratie? Maar dan alleen als het ze uitkomt. En oorzaken liggen bij een ander. Ik mag niet vóór de knip zijn want dan denk ik in problemen in plaats van oplossingen….. riiiiiight.

  VVD, weg ermee
  VVD, mijn stem: keihard nee
  Nja, nog wat van die flauwe dingen. Maar geen VVD voor mij, da's duidelijk.

  Verder laat ze inderdaad lekker de hand op de knip houden en ook de hand bóven de knip. Het ding is niet altijd even handig maar hij doet waar hij voor gemaakt is.

  Nu nog hopen dat de 2 ballonnetjes van de VVD finaal de grond in worden geboord. Kunnen ze er misschien wel een tunnel van maken, alle problemen écht opgelost (even los van de centen die het kost overigens)

 77. Dick zal ik er dan inkomen .Swollwacht is aan niemand gerelateerd.
  Ik zelf hou niet van het gebroddel wat de wethouder nu doet. Dit is mijn persoonlijke mening.De knip moest weg zeiden VVD en Swollwacht Ik zou het gek vinden als ik er nu ineens anders over zouden denken en vind het tegenover mensen die op mij gestemd hebben kiezersbedrog .De VVD zit natuurlijk met het feit dat ze nu een wethouder hebben van hun partij die verkeer onder zijn hoede heeft,lijkt me erg lastig.De voorstellen van nu zijn doekjes voor het bloeden en is volgens mij weggegooid geld.Behalve de maatregel bij DE Tippe,anders wordt dit stuk Stadshagen wel heel erg geisoleerd

 78. Hoi Wichert, niet "gerelateerd". Dat gebruikte ik om een reactie uit te lokken. Maar destijds, heb ik jou ook wel eens verteld en gister Freddy, toen ik uit een volle Cultuurhuis-zaal kwam, stonden Willam Dogger en René de Heer bij elkaar ze vroegen of ik in een commissie wilde. Was in 2001(?) of zo.
  Had toen een tot 3x toe genegeerde vraag aan Peter Pot. Was dus een beetje van de Pot gerukt. Maar 2 bezoekjes van PvdA-raadsleden ter plekke (we zijn naar de slagboom en de bussluis gelopen) deden me ernstig nadenken over "wat…..als": mijn mening was gevormd… HOUDEN die Knip! Er waren zooooooveel nadelen (hier overigens al eens over gehad)……..

  Toen kwam jaaaaaaaren nixxx en toen misbruikte de VVD de knip ineens met diezelfde René de Heer: tjaaaa Oeps….zou eigenlijk Ronald Revenberg (destijds raadslid) nog een bedank-mailtje moeten sturen 😉

 79. @WFvN

  [qoute]Dit geldt bijvoorbeeld voor het fietspad en de berm gelegen naast de Mastenbroekerbrug, van de Hasselterdijk naar de Mastenbroekerallee richting rotonde Drapenierlaan….
  Dat meen je niet mag ik hopen…. Maar als dat wel zo is, dan zouden hekken en paaltjes heel wat op kunnen lossen.

  Dat meen ik weldegelijk, ben er zelf meermaals getuige van geweest!
  Het is een onverantwoorde situatie, daar moet iets aan worden gedaan! Paaltjes en hekken zijn daarvoor een goede oplossing. Maar zolang de "knip niet wordt opgeheven zullen mensen andere ongewenste wegen blijven zoeken!

Reacties zijn gesloten.