Veldbeemdgras blij met instandhouding Verkeersknip

Zwolle – Het voorstel dat wethouder De Heer vrijdagochtend heeft gepresenteerd over de verkeersknip in Stadshagen getuigt van een verstandige kijk op de verkeersproblematiek in de wijk Stadshagen. Althans dat vinden de 66 bewoners van het Veldbeemdgras en de aanverwante straten. Dit voorjaar schreven zij een uitgebreide reactie op het rapport van Goudappel Coffeng. Daarin pleitten zij voor het behoud van de verkeersknip.

“Achteraf zijn we blij dat de VVD de verkeersknip op de agenda heeft gezet. Hierdoor is er een gedegen onderzoek gekomen. Het rapport van Goudappel Coffeng maakt duidelijk dat niet alleen tijdwinst centraal moet staan. Ook de verkeersveiligheid, het woongenot en de logica van de autostructuur zijn belangrijk. Door dit helder op de rij te zetten is een goede discussie over de verkeersknip ontstaan.”, aldus Gosse Klaas Miedema, één van de initiatiefnemers op het Veldbeemdgras. Jeannette Kloekke vult aan. “Het voorstel van wethouder De Heer getuigt van een verstandige en realistische kijk op de verkeersproblematiek in Stadshagen. Het sluit aan bij onze oproep om de uitgangspunten van Stadshagen als startpunt voor een oplossing te nemen. De wijk is immers bedoeld als plezierige, verkeersveilige en fietsvriendelijke woonomgeving. Met de nieuwe maatregelen blijven deze uitgangspunten gehandhaafd. Tegelijkertijd wordt er aandacht geschonken aan bereikbaarheid en verkeersveiligheid.” De bewoners roepen de gemeenteraad dan ook op om met het voorstel over de verkeersknip in Stadshagen in te stemmen. Ze hopen dat daarmee tevens een einde komt aan de discussie over de verkeersknip in Stadshagen.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Prima, maar nu ook graag handhaven en bekeuringen uitdelen voor het misbruik van de parkeergarage als sluiproute in Winkelcentrum Stadshagen.


  ⚠️ Meld

 2. @Stadshagenees, je moet je auto parkeren om je kaartje te scannen boven aan de roltrap, of staat er ergens dat je minimaal X aantal minuten moet parkeren.


  ⚠️ Meld

 3. Mensen het gaat om de verkeersveiligheid! Er zou nou eenmaal regels waar we ons aan moeten houden. Als iedereen dat doet is er geen probleem. Het belangrijkste is dat wij zichtbaar op de weg zijn, als voetganger, op de fiets of in de auto. Vooral in het donker of in de winter. Denk aan onze kinderen en geef het goede voorbeeld.


  ⚠️ Meld

 4. Kire, klopt je moet je auto parkeren, maar niet een aantal minuten en je praat uit je nek, want dat parkeren gebeurt negen van de tien keer op bv. het zebrapad, op de rijbaan, dus niet in de vakken. Tel daarbij de keren op dat autobestuurders tegen de rijrichting in rijden, veel te hard rijden, voorrangsregels aan hun laars lappen etc. etc. etc. en je snapt dat dit a-sociaal gedrag is. En alleen maar om dat mensen te beroerd zijn om om te rijden (want we hebben ongelofelijke haast), te fietsen of te lopen. Wat mij betreft wordt iedereen verplicht minimaal een kwartier te parkeren voordat ze weer verder gaan, dat verzoek ga ik ook indienen als bewoner van het appartementencomplex boven het winkelcentrum. Ik ben het namelijk spuugzat en alle inwoners van Stadshagen wisten voordat ze in Stadshagen kwamen wonen van het bestaan van de knip, nu zeuren is typisch Nederlands.


  ⚠️ Meld

 5. Wat een geleuter Stadshagenees, dus wat er is kan niet veranderd worden in wat beters voor meerdere inwoners van stadshagen ???

  Nou als er nu een groter WC,scholen, etc aan deze zijde komt dan wil de rest ook niet horen :'(


  ⚠️ Meld

 6. @Stadshagenees. De parkeergarage is geen openbare weg maar eigendom van een projectontwikkelaar. Dus voor maatregelen moet je niet bij de politie zijn. Dat wil niet zeggen dat ik het niet met je eens ben. Sluipverkeer moet je helemaal niet hebben en het is idd bedroevend gesteld met sommige automobilisten.


  ⚠️ Meld

 7. Tja, automobilisten zijn (het gros dan dus, sommige zijn wel netjes) asociale weggebruikers, net zoals fietsers en voetgangers en buschauffeurs.. Hey zou iedereen eigenlijk egoïstisch zijn?
  Ik wel in elk geval: ik wil geen groot verkeer dat mijn straat van 30 km per uur doordendert omdat de weg wel open gegooid wordt vanwege mensen die niet nagedacht hebben voor ze in onze wijk gingen wonen.
  Wat betreft de verbeterpunten voor onze wijk voor de veiligheid: ik ben helemaal voor! Meer zebrapaden, meer overzichtelijke oversteekplekken voor fietsers, noem maar op! Met dank aan de VVD die dit mogelijk gemaakt heeft! En ja: ik bedoel dat wel lichtelijk cynisch…


  ⚠️ Meld

 8. Ik bedoel als de VVD fraktie hiermee akkoord gaat dat ze dan moeten opstappen,hoeveel zieltjes hebben ze met dit item gewonnen ,ook toen wisten ze dat het veel geld zou kosten als de KNIP eruit ging.


  ⚠️ Meld

 9. Eens Wichert. En dit keer idd “moet”. Is wel heel heftig want dan hebben we gelijk een crisis en ongetwijfeld nieuwe verkiezingen……ok ok Wichert, met “nieuwe ronde, nieuwe kansen” en achter de schermen is al gewerkt aan een PvdA-Swollwacht samenwerking op een belangrijk punt :D:D:D


  ⚠️ Meld

 10. waar ze ook eens wat aan moeten doen is de enorme chaos van fietsen in het winkelcentrum!! in het smalle gedeelte bij de AH kun je bijna niet met je karretje rijden omdat iedereen zn fiets daar dumpt en word steeds erger, bij alle winkels. Bij de Slager worden de fietsen gewoon dwars voor de winkel neergezet…. Terwijl er ZAT fietsstallingen aan beide kanten staan…. De mensen zijn enorm egoïstisch, in het verkeer, met alle vervoersmiddelen, en bij het parkeren van fiets/auto. De mentaliteit is gewoon super bedroevend… respect en rekening houden met elkaar kent men tegenwoordig niet meer….


  ⚠️ Meld

 11. @ Wichert? Zag je vanmiddag staan had nog ff willen bijbabbelen. Ja hoor….ik zie een bepaalde samenwerking PvdA-Swollwacht zitten. Nu Freddy nog, maar zijn mail-toon gister stond mij wel aan 🙂


  ⚠️ Meld

 12. @ Freddie. Over fietsen parkeren in SH en de binnenstad heb ik een bijzondere mening: geen geld in steken en kan me de ergernis voorstellen maar mensen (volgens mij vooral Nederlanders zijn eigenwijs). In SH is die beveiliger toch nog actief? Kan het misschien een beetje reguleren? Je omschrijft het vwb Stadshagen wel goed.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.