FC Zwolle neemt afscheid in STIJL!

FC Zwolle heeft vrijdagavond in een volgepakt Oosterenkstadion afscheid genomen van het huidige stadion. Vele oud spelers en betrokkenen die een binding hadden of hebben met de club waren vrijdagavond in Zwolle aanwezig.

Tijdens het warm buffet die voor de oudspelers aan het begin van de avond was georganiseerd kwamen veel oude herinnering en verhalen weer boven water. Na het buffet werden de supporters in het stadion getrakteerd op een ereronde van de oudspelers, die net als het publiek  zichtbaar genoten. Als afsluitend gedeelte voor de wedstrijd gaf Harm Wolters een optreden met daarin een voor FC Zwolle speciaal geschreven lied.


Oudspelers begroeten de jonge supporters

In de rust van de wedstrijd kreeg de school die de mooiste tekening had gemaakt, in het kader van het fair play project ‘De Held’, een prijs uitgereikt door Erben Wennemars. Een kleine afvaardiging kinderen van De Campherbeekschool kregen van FC Zwolle een gesigneerd wedstrijdshirt, en een fairplayshirt en een keycord van SportService Zwolle. Na deze uitreiking vond er een bijzondere première plaats. Door Jilles werden voor het eerst twee prachtige afscheidsliederen voor het Oosterenk ten gehore gebracht. Het publiek kon massaal meezingen, want de teksten van de liederen staan in het afscheidsprogrammaboekje. Dit boekje stond ook geheel in het teken van het Oosterenkstadion, op iedere stoel in het stadion lag voor de supporters een exemplaar.


Een mooie sfeer vrijdagavond in het Oosterenkstadion

Na afloop van de wedstrijd zorgde de Zwolse H6 voor veel emotie in het stadion, zijn nummer ‘Bloed, Zweet en Tranen’ galmde door het stadion. Rond 22:00 uur vond de afscheidshandeling plaats. De lichten van het Oosterenkstadion werden voor de laatste keer gedoofd en wel door de dochter van Marten Eibrink: Elona Eibrink. Iedereen kon genieten van een fantastische vuurwerkshow. Het laatste woord was aan de Zwolse H6… Oosterenk, You’ll never walk alone!!


Elona Eibrink deed voor de laatste keer de lichten uit in het stadion

Na de laatste zangnoten van H6 maakte een groot deel van de supporters gebruik van de situatie om nog iets van het stadion te bemachtigen als herinnering. Symbolisch werden, zoals traditie in de voetbalwereld, de doelen door de supporters afgebroken. Hiermee is voor hen definitief een einde aan het Oosterenkstadion gekomen.

 

Later een groot fotoverslag in ons album!!

Artikel delen:
Reacties 8
 1. het was super alleen jammer dat er maar een paar oud spelers mee liepen in de ereronde slechte zaak . had ik me toch op verheugd om drost duim vd hengst en alle andere spelers langs zien te komen .
  en wat zaten die zielige stewards weer te zeiken dat er een paar man op het hek zaten .


  ⚠️ Meld

 2. joop, dat is iets swols toch? tegenwoordig denken ze hier al in het voetbalstadion dat een jongentje van bekant 6 een hekje kan verzetten :-, ik hoop maar dat van vliet en collega’s hebben geleerd van hun fout tijdens het kampioenschap, anders zullen er heel wat stadionverboden vallen! en lege vakken in het nieuwe stadion ;).
  ik kon er helaas niet bij zijn maar sow wat een gevoel geeft dat zeg om te zien hoe zo’n prachtige sfeer er hing en dat afscheid heel mooi kan zijn!!!


  ⚠️ Meld

 3. Geweldige sfeer gister, lang niet meer zoiets meegemaakt in het Oosterenk. En dat iedereen het veld op ging, ik vind het erbij horen, voor veel supporters brengt zo’n laatste wedstrijd in het stadion een hoop emotie mee. Ik denk niet dat de knvb hier erg hard tegen op zal treden, er is absoluut geen dreiging geweest voor de tegenstander of de supporters van de tegenstander, het ging allemaal heel netjes. Het neerhalen van de doelen vond ik zelf het mooiste symbool voor het einde van het Oosterenk.

  Dat de dug-outs die nog naar Be Quick zouden gaan volledig aan puin geschopt zijn is dan wel weer jammer en onnodig, maar over de gehele avond gezien mag dat de pret niet drukken.


  ⚠️ Meld

 4. Pedro, jij bent een brillant fotograaf!
  Mij trof de foto van het vuurwerk boven een definitief leeggelopen lange zijde die nog eenmaal in eenzaam licht haar volle blauw-witte schoonheid toont aan de duizenden op de grasmat en op de hoodftribune: de sloop wacht haar slechts en het vuurwerk vindt alreeds plaats vanaf de nieuwe fundamenten van haar waardige opvolger een nog grotere Oosttribune.


  ⚠️ Meld

Reageer