Klompenmaker neemt senioren mee naar jaren ’50

Zwolle – Vrijdag 7 oktober is er een swingend dansfeest in WijZlocatie Werkeren: After Summer Dance. Henk Klompenmaker, voormalig zanger van Friendsband en The Mozarts, brengt deze avond hits uit de jaren ‘50 en ‘60 ten gehore. De avond is bedoeld voor mensen die een heerlijke avond willen dansen in de sfeer van toen. Er zijn tevens demonstraties Tango en Danstaal.

Henk Klompenmaker heeft een rijke historie in het Zwolse muziekleven. Zelf koestert hij plezierige herinneringen aan de muziekcultuur tot halverwege de jaren ’60; de tijd waarin het uitgaansleven gemoedelijk en gezellig was. Om samen met zijn generatiegenoten die sfeer her te beleven, hebben WijZ en Henk Klompenmaker het initiatief genomen om regelmatig een dansfeest te organiseren. After Summer Dance is een dansavond, geschoeid op de leest van de fifties en sixties. Henk Klompenmaker maakt de muziek, de omlijsting met hapjes en drankjes wordt verzorgd door WijZ en de gasten kunnen op de dansvloer doen wat ze destijds gewend waren.

Deze dansavond staat mede in het teken van de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’. Deze landelijke campagne roept mensen op om te gaan dansen. Die oproep wordt gedaan vanuit het oogpunt dat dansen gezond en leuk is. Vanzelfsprekend sluiten WijZ en Henk Klompenmaker van harte aan bij deze oproep. Dat betekent dat het publiek deze avond kan informeren naar de mogelijkheden om aan te sluiten bij de dansgroepen van WijZ; Country line Dance, Internationaal dansen, Salsa, Tango, Stijldansen, Swingdance en Zumba.

Tijdens deze avond vinden tevens een unieke demonstraties plaats: Tango en Danstaal. Deze demonstraties worden verzorgd door Mark van Ameyden en Marleen van den Hout. Zij zijn docenten de cursussen voor “Ontdek de wereld achter de Argentijnse tango” en “Danstaal, beweeg je vrij” die in het kader van het programma WijZ verrijkt zijn geprogrammeerd (www.wijz.nu/verrijkt/programma).

After Summer Dance met Henk Klompenmaker vindt plaats op 7 oktober in WijZlocatie Werkeren. Zaal open vanaf 19.15 uur, kaarten via de WijZlocaties de Terp (Radewijnsstraat 1) de Riethoek (Patriottenlaan 1) en Werkeren (Werkerlaan 154) voorverkoop á € 10,- (incl. een hapje en een consumptie) en aan de deur €12,50.

Artikel delen: