Gratis cursusaanbod voor Zwolse vrijwilligers

Zwolle – ‘Een leven lang leren’, dat geldt zeker voor vrijwilligers. Landstede Training, Opleiding & Advies speelt hierop in met een cursusaanbod om de vaardigheden van vrijwilligers te vergroten. De cursussen worden gegeven in de vestiging aan de Fuchsiastraat en worden aangeboden vanaf eind september tot half december.
Vrijwilligers kunnen in hun activiteiten tegen een gebrek aan kennis aan lopen. De cursussen die in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale worden aangeboden kunnen hierbij uitkomst bieden. Momenteel zijn er bij twee cursussen nog plekken beschikbaar: Financiële vaardigheden voor penningmeesters en Goed vergaderen en notuleren.

Bij de cursus Financiële vaardigheden voor penningmeesters wordt aandacht besteed aan de basisvaardigheden die nodig zijn voor het penningmeesterschap van een club of vereniging. Onder andere leert de cursist om een kasboek bij te houden, om een begroting te maken en hoe een jaarrekening opgesteld wordt. Deze cursus bestaat uit drie lessen op de donderdagavond. Er wordt gestart op 29 september 2011, vervolgens vinden de lessen plaats op 6 en 13 oktober, met uitloop naar 20 oktober 2011.
Bij Goed vergaderen en notuleren leren de cursisten om binnen hun vrijwilligerswerk efficiënter te vergaderen en samen te werken met collega’s. In deze lessen wordt de theorie in de praktijk gebracht. De cursus is vijf keer op de maandagavond, met als startdatum 10 oktober. Vervolgens gaat de cursus verder op 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december.
De voorwaarde om mee te doen is dat de cursist in de gemeente Zwolle woont en vrijwilliger is, of daar op korte termijn mee begint. Na aanmelding vindt een intakegesprek plaats, waarin enkele gegevens worden gevraagd. Aan de hand van het opleidingsniveau en de (vrijwilligers-)werkervaring wordt geprobeerd een indruk te krijgen van wat de cursist kan en wat hij/zij wil leren.
Aanmelden kan telefonisch bij Landstede de Landstede Infoshop 0800-0245666. Daarnaast kan aanmelden ook per mail: eoltvoort@landstede.nl. Voor inwoners van de gemeente Zwolle zijn er geen kosten verbonden aan deze cursussen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer