Ovatie Cabaretfestival klaar voor 1e editie!

Zwolle – Maar liefst twaalf cabaretiers staan klaar voor de 1e editie van het Ovatie Cabaretfestival (OCF). Het driedaagse publiekscabaretfestival – dat voortbouwt op de principes van zijn Zwolse voorganger het Deltion Cabaretfestival (DCF) – is het grootste van Nederland en België. Het vindt in de maand december plaats op 10, 15 en 16 december. De 1e ronde gaat uiteraard van start in Zwolle (Regardz Nieuwe Buitensociëteit). De 2e ronde wordt in Enschede (Vrijhof op de campus van Universiteit Twente) gehouden. De 3e ronde – tevens finale –vindt in Apeldoorn (Auditorium van gebouw De St@art) plaats. Nederlandse en Vlaamse cabaretiers strijden om de bronzen Ovatie Cabarettrofee en een geldprijs van € 2000.

 weightatchers_stokskes.jpg

Vlaams-Schotse deelneemster Rona Kenney

Driemaal brengen de heren en dames een halfuursprogramma. Onder de Vlaamse en Nederlandse deelnemers bevinden zich namelijk ook twee vrouwlijke deelnemers. De Vlaams-Schotse Rona Kennedy en de Nederlands-Griekse Soula Notos gaan het tegen elkaar en acht heren opnemen. In Zwolle treden tien cabaretiers op. Twee cabaretiers staan stand-by om – in geval een artiest door omstandigheden niet kan optreden – diens plaats in te nemen. In de Buitensociëteit bepaalt het publiek welke vijf cabaretiers door mogen naar de Vrijhof in Enschede. Hier bestempelt het publiek drie cabaretiers tot finalist die, de volgende dag, in gebouw De St@art te Apeldoorn de eindstrijd voeren.

Tijdens de finale wordt het publiek bijgestaan door een driehoofdig jurypanel bestaande uit deskundigen op het gebied van theater en cabaret. Vertegenwoordigers van de schouwburgen der deelnemende steden beoordelen – na elk optreden- de cabaretkwaliteiten van de finalist. Het is aan het publiek dat oordeel al dan niet mee te nemen in het stemgedrag.

Het OCF wordt op 10 december in Zwolle met een gastoptreden door de Vlaamse cabaretier Arnout van den Bossche geopend. Hij was de laatste winnaar van de bronzen Ovatie Cabarettrofee, nog onder de vlag van het DCF. Het muzikale duo Vonder & Bloom verzorgt een kleine week later een gastoptreden vóór de bekendmaking van de winnaar van de 1e editie van het OCF.

Om één of meerdere rondes van het OCF mee te maken kunnen belangstellenden binnenkort e-tickets bestellen via de site van het OCF : www.ovatiecabaretfestival.nl . De site vermeldt tevens alle informatie over dit unieke publiekscabaretfestival dat zijn wortels in Zwolle heeft.

Artikel delen: