Gemeente Zwolle wint Veerkracht Trofee

Zwolle – Op de Stadsgracht, voor de Kamperpoorterbrug, werd vrijdagmiddag onder een fraai nazomerzonnetje de jaarlijkse GIBO Veerkracht Trofee geroeid. In de haven van het Maagjesbolwerk in Zwolle werd de roeisloep Stad Kampen door middel van een bungee-elastiek aan de vaste wal verbonden. Het team van de Gemeente Zwolle wist, net als in 2010, de langste afstand (31,50 meter) te roeien en won de Veerkracht Trofee 2011. Tweede werd het team van VNO-NCW IJsseldelta (30,60), derde de ING Bank (27,70).

16-09-2011_bungi_roeien_veerkracht_trofee_5.jpg

De 12 aanwezige teams stapten in de authentieke marinesloep uit 1948 van de Stichting Roeisloep Stad Kampen en probeerden om de beurt een zo groot mogelijke afstand te roeien. Verdeeld over twee rondes kregen de teams vijf keer de kans om hun kunnen te demonstreren. Teams die daarbij het beste samenwerkten in de sloep en in een gelijk ritme wisten te roeien, werden beloond met de grootste afstanden. Zoals alle voorgaande jaren voorzag verslaggever Jan van Ommen de sportieve prestaties van de teams van enthousiast commentaar. Dit jaar ontbrak het team van B&W van Kampen. Op de Zwolse stadsgracht lieten de teams zien dat kantoorwerk en besturen gepaard kan gaan met fysieke kracht. Volgend jaar zal waarschijnlijk een team van gedeputeerden mee gaan doen om de Veerkracht Trofee.

16-09-2011_bungi_roeien_veerkracht_trofee_1.jpg
Het team van de gemeente Zwolle in actie. Aan boord het voltallige college van B&W uit Zwolle… 

 16-09-2011_bungi_roeien_veerkracht_trofee_4.jpg
Het team van VNO-NCW IJsseldelta, met oud- Olympisch kampioen Nico Rienks aan boord, was één van de favorieten.

16-09-2011_bungi_roeien_veerkracht_trofee_7.jpg
Zwolle wint!!

16-09-2011_bungi_roeien_veerkracht_trofee_2.jpg

16-09-2011_bungi_roeien_veerkracht_trofee_6.jpg

16-09-2011_bungi_roeien_veerkracht_trofee_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Hulde aan de deelnemers; ze hadden allemaal een halve dag vrijgenomen voor dit evenement. Let vooral op de tweede foto: het ziet er zwart van de toeschouwers….


  ⚠️ Meld

 2. Een bekende Zwollenaar die heel goed stuurman zou KUNNEN zijn. Hij werkt daar en is ouder dan mij. Meneer kon een deftig balletje voetballen en is (met zijn BQ-maten) zéér onderhoudend gezelschap. Dat wat achter “stuurman-” staat is zijn voornaam.


  ⚠️ Meld

 3. @Dick, laten we het nu niet over lasten hebben;) B&W van Zwolle hebben het al zwaar genoeg gehad, vanmiddag…
  Ik ken die Rijkie niet, maar hij zou volgens jou zo maar in die boot plaats kunnen nemen, of istie niet van een partij?


  ⚠️ Meld

 4. Haha, maar door De Knip-oplossing van vandaag is Zwolle in elk geval een hoop extra lasten bespaard. Het is mij nog nooit gevraagd hier maar vraag mij (dan antwoord ik puur op de vraag hoor!) maar eens naar mijn mening over waterschapslasten. Beetje overmoedig, geef ik toe, maar…..ok ik geef wel een schot voor de boeg en weet niet van details/wil ik ook niet……vind dat we redelijk wat betalen…..en JA AAN DE GEMEENTE ook (maar volgens mij verhoudt Zwolle zich redelijk tot andere steden.

  Rijkie zou idd ook omdat ie niet te groot is best in zo’n sloepje passen. Aardige functie ook maar niet in ut MT he……tjaaaaaa, ken de cultuur daar niet maar volgens mij zijn die sloepen alleen gevuld met mensen die gezien willen worden?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.