Voetbal voor kinderen met beperkingen in Zwolle

Zwolle – Op woensdagmiddag 21 september wordt een promotietoernooi gehandicaptenvoetbal (G-voetbal) georganiseerd bij voetbalvereniging SV Zwolle. Jongens en meisjes met een lichamelijke en/of een verstandelijke handicap van 6 tot 13 jaar zijn welkom om mee te doen aan dit veldtoernooi.
SV Zwolle, WVF en WRZV De Boog nodigen de kinderen en hun ouders/begeleiders uit op woensdagmiddag 21 september op Sportpark Marslanden, Hyacinthstraat 66. De aftrap van het toernooi is om 14.00 uur en het toernooi duurt tot 16.00 uur. Wie belangstelling heeft om als speler mee te doen aan het toernooi, kan gewoon langskomen. Je kan je ook aanmelden via de website van WRZV De Boog: www.wrzvdeboog.nl .

Elke vereniging kent wel kinderen die graag willen voetballen bij de club, maar die door hun lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen niet mee kunnen komen in de teams en daardoor geen (spel)plezier beleven. Veel van deze kinderen volgen speciaal onderwijs of zitten in het regulier onderwijs met hun specifieke beperkingen. Hierbij kan het ook gaan om kinderen met bijvoorbeeld stoornissen in het autistisch spectrum. De kinderen kunnen bij G-voetbal voetballen op hun eigen niveau, passend bij hun mogelijkheden. 
Enkele jaren geleden zijn de genoemde voetbalverenigingen gestart met de promotietoernooien die twee keer per jaar plaatsvinden. Doel is om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de mogelijkheden van G-voetbal in Zwolle. Juist voor kinderen met beperkingen is het belangrijk om lekker te bewegen en plezier te maken in een passende en veilige omgeving. Voor veel kinderen met beperkingen is de vorm zaalvoetbal het meest geschikt. Hiervoor kunnen ze terecht bij WRZV De Boog – deze club organiseert, ook voor de leeftijdsgroep vanaf 13 jaar, al meer dan 20 jaar activiteiten voor voetballers met beperkingen. Voor andere kinderen is misschien voetballen op veld wenselijk. Van deze laatste groep willen de voetbalverenigingen SV Zwolle en WVF ervaren welke behoefte er leeft, om daar zo mogelijk op in te kunnen spelen bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Artikel delen:

Reageer