WVF boekt overwinning in derby tegen DOSK

Zwolle – Zaterdag stond de derby WVF tegen DOSK op het programma. Beide ploegen waren de competitie met een nederlaag begonnen en speelden hun tweede wedstrijd gelijk. DOSK begon fel aan de wedstrijd, waar WVF grote moeite mee had en wat leidde tot de nodige paniek aan de kant van WVF. In de 2e minuut leidde dit al tot een schot op doel van DOSK welke van richting werd veranderd en dat tot een corner leidde.

Later volgde nog een kans voor DOSK na miscommunicatie tussen Kevin Peeters en Hessel Berends , werd de bal net naast het doel van WVF geschoten. DOSK begon de wedstrijd fel en fysiek heel sterk, iets waar WVF geen antwoord op had en wat leidde tot veel onrust in het spel van WVF. Het duurde dan ook tot de 12e minuut voordat de keeper van DOSK zijn eerste balcontact had. In de 30e minuut leverde weer een overtreding van DOSK een vrije trap op voor WVF. Deze vrije trap van Richard Bouwmeester werd met veel kunst en vliegwerk door doelman van de Vegt van DOSK tot hoekschop verwerkt. Vanaf dat moment werd ook DOSK onrustig. In de 32e minuut leidde dit zelfs tot de 1e treffer van WVF. Vanaf links speelde Hessel Berends de bal terug in de zestien op Bjorn Rellum en deze schoof hem beheerst binnen 1-0 voor WVF. Dit gaf WVF het broodnodige zelfvertrouwen en leidde in de 42e minuut zelfs tot de 2-0.

De verdediging van DOSK bleef staan voor buitenspel, maar grensrechter en scheidsrechter beslisten anders en kon Bjorn Rellum zijn 2e van de middag binnen schieten. Zo kon WVF tevreden de rust opzoeken en zich voorbereiden op de 2e helft. Na de thee wederom een zeer fel DOSK, dat met 2 wissels op zoek ging naar een beter resultaat en opnieuw fysiek de strijd aanging. Maar het was WVF dat hier nu beter mee omging en hetgeen kansen opleverde. In de 50e minuut werd een uitstekende vrije trap van Jakko Slot ternauwernood door Marthijn van der Steege met het hoofd gemist.

DOSK bleef volharden in hard spel en de nodige overtredingen. Tussendoor pakte Hessel Berends nog een onnodige gele kaart, na wat duw en trekwerk met een speler van DOSK. In de 52e minuut was het Karim Gabara van DOSK die na een onbesuisde overtreding op Richard Bouwmeester zijn 2e gele kaart kreeg en voortijdig kon gaan douchen. WVF bleef geduldig en dit leidde tot meer balbezit en zelfvertrouwen . Richard Bouwmeester kwam meer centraal op het middenveld te staan en werd meer en meer een aanspeelpunt. Dit leidde in de 58e minuut tot de 3-0. Een prima pass van Richard op Timon Beimers, die hem op zijn beurt in een keer voorgaf op Bjorn Rellum en deze zorgde voor de 3-0.

Een paar minuten later werd het na de zoveelste overtreding van een DOSK speler, na een schitterende vrije trap van Richard Bouwmeester 4-0. WVF liet zich niet gek maken en bleef als ploeg geduldig spelen tegen de tien van DOSK. Dit leidde in de 70e minuut zelfs tot de 5-0 van Timon Beimers met het hoofd na een afgemeten voorzet van Robbert Jan Stals. In de 76e minuut maakte maakte Bjorn Rellum zijn 4e van de middag na een zeer flitsende combinatie tussen Richard Bouwmeester en Timon Beimers. Terecht kreeg spits Bjorn Rellum even later een publiekswissel en werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Misschien wel leuk een “speler van de wedstrijd-seizoensklassement” te maken? Denk dat Timon, “nu Kardag bij de stratenmakers in Wezep is” wel een belangrijke kandidaat zal zijn dat te winnen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.