Het weer: alweer wisselvallig

Zwolle – Zondag wordt een wisselvallige dag door een lagedrukgebied net ten noordwesten van ons land. Er is veel bewolking met regelmatig regen- of onweersbuien. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig langs de kust. Het lagedrukgebied laat vrij koele lucht van noordelijke origine via de Britse Eilanden over Nederland trekken. De dag verloopt fris met maxima rond 16 graden. Ook in de avond blijft het niet droog en volgen een aantal buien.

17-09-2011_weerfoto_spoorlijkn_marslanden.jpg

Spoordijk Marslanden

Maandag ligt het lagedrukgebied bij Denemarken. Er is wel veel bewolking met af en toe neerslag, maar de buien vallen dan net wat lichter uit. Met een middagtemperatuur van 16 of 17 graden blijft het aan de frisse kant. Dinsdag kan de temperatuur weer iets verder oplopen met in de zuidelijke helft maxima rond 18 graden. De dag verloopt grotendeels bewolkt met regelmatig een bui. Woensdag verandert er weinig, maar donderdag en vrijdag lijkt een zwak hogedrukgebied boven het noorden van Frankrijk tijdelijk voor wat zonniger en droger weer te zorgen.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Eens (hoewel “veruit”, vond die van Ank ook knap) Harry bewijst weer eens over een uitstekend fotografisch oog en gevoel te beschikken. Hij weet het ook, zonder fratsen, in een deftige WLZ-plaat te vertalen. Hulde wie hulde toekomt :D:D:D

    Ken trouwens nog een uitstekend fotograaf, wel prof inmiddels, Ferdy Damman; ken je hem ook?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.