Dierenasiel Zwolle vraagt natvoer

Zwolle – De stroom met kittens die tijdens de zomerperiode binnenkomen is nog steeds niet te stoppen, meldt het Dierenasiel in Zwolle. Er is een tekort aan natvoer. Kittens eten bijna 250 gram aan natvoer per dag (buiten de droge brokjes).

Wekelijks betreft het tientallen kittens die behoefte hebben aan A-merk blikvoer. Kittens zijn erg kieskeurig en vallen enorm snel af als ze een aantal dagen slecht eten. De kittens (en de lastige volwassen eters) worden blij verrast met de blikjes en zakjes Whiskas, Felix, Kittekat, Gourmet en andere bekende lekkere merken. Een vorige oproep heeft erg veel natvoer opgeleverd, maar nog steeds is de nood hoog bij het dierenasiel. Daarom nogmaals een noodkreet. Iedereen die wat kuipjes/zakjes natvoer, of blikvoer van de A merken wil doneren ten behoeve van de vele kittens…. Alles is welkom! Namens alle thuisloze kittens heel veel dank!!

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Absurd dit, A-merk voer voor de kittens?
  Laat dat asiel maar gaan schooien bij de diervoederfabrieken.

  Voer zal niet enkel voor de kittens zijn lijkt me, zo volgens mij eten ze het zelf.


  ⚠️ Meld

 2. Bijzondere oproep. Onze dierenarts raad natvoer af. Lijkt me ook sterk dat niet A-merken kwalitatief slechter zijn. Iets minder mooie verpakking, wellicht…. maar de inhoud?


  ⚠️ Meld

 3. M’n broertje heeft jááááren geleden voor een vakantiebaantje gewerkt bij zo’n dierenvoerinpakfabriek in Hattem. Hij zei dat dezelfde inhoud gewoon in blikjes ging met verschillende opdruk van merken, A-merken en B-merken.


  ⚠️ Meld

 4. De in dit artikel genoemde merken natvoer(felix,kittekat gourmet) zie ik niet als A merk. dit zijn gewoon de gangbare supermarkt merken die de meeste katten te eten krijgen. Bij de speciaal zaak zijn echte A merken te koop en nog eens vele malen duurder. Gezien de hoge winstmarge op voer kunnen de fabrikanten inderdaad best een lading nat voer beschikbaar stellen.
  Ik weet wel zeker dat Saturn in Hattem ook wat wil doneren, daar wordt dagelijks zo veel weggegooid.
  Moeten ze wel genoegen nemen met B-merk.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.