Zwollenaren presteren bij Kampioenschap steppen

Zwolle – Bij het Nederlands stepkampioenschap in Kamperzeedijk zijn de Zwolse steppers Jonathan en Machiel Steenbergen zaterdag als zevende en twaalfde geëindigd. Machiel was tevens de derde junior in de wedstrijd en haalde daarmee het podium in zijn categorie.

 nk_kamperzeedijk_061.jpg

Eigen foto

Jasper Stringa werd nationaal kampioen door in de laatste ronde weg te sprinten uit een drie man sterke kopgroep die vrijwel vanaf de start de wedstrijd leidde. De rijder van stepteam High Level uit Woudenberg bekroonde hiermee een sterk seizoen. Ook bij de dames ging de titel naar Woudenberg: Rosanne Reijne rijgt dit seizoen de zeges aaneen en eindigde geheel volgens verwachting als eerste. Toch kostte dit haar meer moeite dan vooraf was gedacht want door een lekke band vroeg in de wedstrijd moest ze van ver terugkomen. Met een geweldige inhaalrace en een sterke eindsprint haalde ze alsnog de winst binnen. De Zwolse Mary Folkers wist als vierde damesveteraan de finish te passeren.

Bij de jeugd knokten Judith Steenbergen en Zwannet van Dijk zich in de categorie meiden cadetten (13-15 jaar) naar de vierde en vijfde plek, net naast het podium dus, maar de rijdsters van stepteam Zwolle kunnen terugkijken op een prima race.

Inmiddels nadert de ontknoping in de Nederlandse stepcompetitie, de Kickbike Cup. Machiel en Judith Steenbergen, Reijer van Harten en Mary Folkers zijn nog volop in de race voor de podiumplaatsen en in het teamklassement staan de Zwolse heren momenteel derde, zowel bij de senioren als bij de jeugd. Een mooi seizoen dus voor stepteam Zwolle, dat volgende maand eindigt met het NK cross in Oss.

Artikel delen: