Zwolle minst veilig in Overijssel

Zwolle is de minst veilige gemeente van Overijssel, op de voet gevolgd door Deventer. Dat blijkt uit de jaarlijkse Misdaadmeter die zaterdag in het AD staat.

De gemeente Tubbergen is een van de veiligste gemeenten van Nederland. Alleen Ten Boer en Littenseradeel zijn net iets veiliger. Ook Dinkelland en Twenterand staan in de top 10 van meest veilige gemeenten. Eindhoven is de minst veilige gemeente van Nederland. De meter vindt u hier: http://www.ad.nl/misdaadmeter/

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Mwoah ik voel me in Zwolle niet echt onveilig. Dan geeft rijden door Deventer in het halfdonker me meer een onveiligheidsgevoel. Alleen Holtenbroek en Kamperpoort ofzo mijd ik ’s avonds wel in m’n eentje.


  ⚠️ Meld

 2. Ten Boer daar woont ook geen kip ;D
  Apart dat ze Zwolle zo hebben “uit gesplitst” in diverse wijken. Zag dat ze dat bij mijn vorige woonplek Groningen niet hadden gedaan.
  Voel me trouwens in Zwolle een stuk veiliger dan in Groningen.


  ⚠️ Meld

 3. @Chris: Wat is er ’s avonds mis met de Kamperpoort? Het overzicht in de AD gaat trouwens alleen of diefstal en inbraak. Dat is hier inderdaad aan de hoge kant. Het zegt iets over het feit dat nog het een en ander aan de woningen verbeterd kan worden. Maar met de veiligheid op straat is er helemaal niets mis.


  ⚠️ Meld

 4. Kamperpoort.. ik heb daar eens mijn auto geparkeerd, maar er toch niet zo’n fijn gevoel bij.

  Ik vind trouwens dat delen van Zwolle-Zuid ook wel achteruit aan het gaan zijn… Ik heb 19 jaar in Zuid gewoond, nu in Stadshagen. Met name die buurt achter het WKC is aan het achteruitgaan. Ik hoor ook niet zulke beste verhalen van daar.


  ⚠️ Meld

 5. Als je de auto parkeert in de Kamperpoort en je woont er niet bestaat de kans dat er een baksteen op je motorkap ligt. Men dult er geen auto’s van mensen die er niet wonen i.v.m. parkeergebrek en dat lost men daar zelf wel even op.


  ⚠️ Meld

 6. De buurt achter het WKC in Zuid is toch nooit wat geweest, uiteindelijk zal overal daar waar veel sociale huur bij elkaar ligt, achteruit gaan, zal in Stadshagen niet anders zijn (worden).
  Blijven genoeg goede, mooie plekken over (meerderheid).  ⚠️ Meld

 7. Die buurt achter het wkcz wordt dan ook gesloopt. Las laatst nog iets in de krant over een man die was opgepakt die daar drugs verkocht aan kinderen van 9 jaar…


  ⚠️ Meld

 8. Die buurt achter het wkcz wordt dan ook gesloopt.

  Oh dat wist ik niet. Wanneer wouden ze dat doen dan? Net zo’n soort herontwikkeling als Holtenbroek?


  ⚠️ Meld

 9. sloop in wkcz? Ze zijn daar druk aan het bouwen 😉
  Ik heb daar ook niets over gehoord.
  Overigens hoor ik sowieso weinig over die buurt, dus het zal wel meevallen neem ik aan? Overal gebeurt wel eens iets…
  Ik woon ook in zuid, op zich bevalt het hier prima. In mijn ogen zijn nog de meeste aso’s hier de hondenbezitters – dus voor de kleintjes is er weinig ruimte ;(


  ⚠️ Meld

 10. Ik heb die cijfers eens bekeken en vaak gaat het om lage aantallen, waardoor hogere of lagere waarden een wat ongenuanceerd beeld geven.

  Wat me bij het bekijken van de cijfers wel negatief opviel was het hoge aantal brom- en snorfiets diefstallen; maarliefst 238. 21 per 1000 inwoners tegen een landelijk gemiddelde van 8,3 per 1000 inwoners. Ook relatief veel heling trouwens.

  Ook zijn er relatief wel veel overvallen (21x). Per 1000 zijn dat er 1,86, tegenover 1,04 landelijk. (Deventer ligt bijvoorbeeld onder het landelijk gemiddelde met 0,93 per 1000 inwoners.)


  ⚠️ Meld

 11. Nou ik voel me nog steeds veilig in Zwolle. Ga gewoon midden in de nacht de straat op. Op de fiets of lopend met de hond. Het maakt mij niet uit. Ga als de hond in het onverlichte park (helaas) wil scharrelen gewoon op een bankje zitten. Als je angst uitstraalt dan pakken ze je sneller dan wanneer je uitstraalt: wie doet mij wat.


  ⚠️ Meld

 12. Ik heb even een lijstje gemaakt van de drie steden uit overijssel met 2 grote steden ernaast ter vergelijking, met drie veel voorkomende delicten. Conclusie, Qua mishandelingen doet zwolle het landelijk (erg) slecht. Qua overvallen doet zwolle het provinciaal/regionaal slecht, maar landelijk gezien is het niet een groot probleem.
  Qua straatroof doet zwolle het provinciaal/regionaal goed, en landelijk erg goed, evenals deventer en enschede.  ⚠️ Meld

 13. Daar komt bij, geen aangifte, geen registratie. Klappen op je hoofd, je doet aangifte, 1x mishandeling erbij.
  Denk dat gemiddeld genomen in bijv. Amsterdam minder aangifte wordt gedaan, kun je bezig blijven.


  ⚠️ Meld

Reageer