Het weer: later in de week pas droog

Zwolle – Maandag zien we 's ochtends alleen een paar buitjes in de kustprovincies, maar 's middags krijgt het hele land met de buien te maken. Vergeleken met de buien van zondag stelt het niet veel voor. Buiten de buien om bepalen wolkenvelden en opklaringen het weerbeeld. Er staat een meest matige westen- tot zuidwestenwind en het wordt met 17 of 18 graden iets warmer.

18-09-2011_weerfoto_omgeving_meerminneplein.jpg

Omgeving Meerminnenplein

Dinsdag trekken er vanuit het westen wolkenvelden over het land. Hier en daar valt er een beetje regen of motregen, maar het zuidoosten houdt het waarschijnlijk helemaal droog. De zon heeft het dinsdag moeilijk om wat ruimte op te eisen. Met maxima rond 19 graden wordt het een stuk minder fris en ligt de temperatuur zelfs een graadje boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. Er staat daarbij wel een vrij stevige zuidwestenwind. Op de Wadden wordt de wind krachtig, windkracht 6.
Woensdag trekt er in de nacht en vroege ochtend een regenstoring over. Overdag blijft deze storing slepen, waardoor de bewolking blijft overheersen en plaatselijk wat regen of motregen valt. Een vergelijkbaar plaatje met dinsdag, waarbij ook de temperaturen op hetzelfde niveau liggen. Later in de week brengt een hogedrukgebied mogelijk een aantal geheel droge dagen in het land. De grootste kans op droog weer is voor het zuiden van het land, omdat de luchtdruk daar het hoogst wordt. De temperatuur ligt daarbij rond een graad of 18.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Klopt, maar probeer dat maar eens als je er sporadisch komt en als er bijvoorbeeld net een hele mooie dame je pad kruist 8)

Reacties zijn gesloten.