Kinderen gezocht uit Oost Azië voor opening expositie

Zwolle – Voor de opening van zijn foto-expositie ‘Behind the Scenes’ is reisfotograaf Gert IJszenga op zoek naar kinderen uit India, Nepal en China. Het werk van IJszenga uit deze landen wordt van 9 oktober tot en met 1 december geëxposeerd in de Isala Klinieken, locatie Weezenlanden te Zwolle.

Met zijn nieuwste expositie tilt de bekende fotograaf reisfotografie naar een hoger niveau. Hij creëerde een schitterende beeldenserie van zijn reis door India, Nepal en China. ‘Het is meer dan alleen reisfotografie, het is een unieke weergave van het leven van gewone mensen,’ volgens IJszenga. Een gedeelte van de opbrengst van de expositie gaat naar Stichting Kinder-Rijk. Voor ‘Behind the Scenes’ is IJszenga opzoek naar drie kinderen uit India, Nepal en China om op zaterdag 8 oktober om 16 uur de openingshandeling te verrichten. Het belooft een leuke middag te worden. Geïnteresseerde kinderen kunnen een mail sturen naar info@fotograaf-ijszenga.nl.


Gert IJszenga

Zijn opleiding tot fotograaf heeft hij gedaan op de Fotovakschool in Apeldoorn. Zijn specialismen zijn portret-, reportage-, en reisfotografie. Reportages heeft hij onder andere gemaakt in Namibië, Tanzania, Sierra Leone. Roemenië, India, Nepal en China. Opdrachten onder andere voor bedrijven zoals Randstad Holding, Hogeschool Windesheim, VSO International, Industrielinqs Amsterdam en Stichting Day4Change waarvoor hij o.a. Maxima fotografeerde.

Artikel delen: