Mooie gift voor IntermeZZo van De Gasthuizen

Zwolle – IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, heeft deze zomer een laptop, beamer en projectiescherm kunnen kopen voor voorlichting en andere bijeenkomsten. De aanschaf is mogelijk gemaakt door een gift van 2.975 euro van de Zwolse stichting De Gasthuizen.

intermezzo.jpg

IntermeZZo, dat vlakbij de Isala Klinieken is gevestigd, staat vijf dagen in de week klaar voor (ex-)kankerpatiënten en hun dierbaren. “Vanaf de diagnose kunnen zij bij ons terecht. Voor een kopje koffie of een luisterend oor, maar ook voor informatiebijeenkomsten. We geven geregeld presentaties. Bijvoorbeeld over re-integreren op het werk of bijwerkingen van de behandelingen”, vertelt Corine den Hollander, coördinator van het nazorgcentrum. “Niet alleen voor deze bijeenkomsten zijn de aangeschafte materialen nodig, maar ook voor de scholing en training van onze gastvrouwen.”

IntermeZZo draait met uitzondering van één betaalde kracht op vrijwilligers en is financieel gezien afhankelijk van giften en sponsoring. Een investering als deze kon niet worden gedaan zonder hulp.

Het fonds De Gasthuizen, dat initiatieven voor Zwolse senioren steunt met financiële bijdragen, helpt IntermeZZo omdat zich onder de doelgroep van die stichting onder meer senioren bevinden. En die hebben over het algemeen meer tijd en middelen nodig om informatie tot zich te nemen.

De dank bij het team van IntermeZZo is groot. “In de anderhalf jaar die we tot nu toe bestaan, hebben we 2.500 bezoeken gehad. Om al die mensen goed te kunnen helpen, willen we blijven professionaliseren. Het is dan ook geweldig dat we dankzij deze gift nog meer kunnen bieden aan de mensen die bij ons komen voor steun en voorlichting.”

Aanvragen

Andere organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen: