Gezellige drukte tijdens Dag van de VVV in Zwolle

Wethouder Knol heeft zaterdag het eerste exemplaar van de culinaire flyer van Zwolle in ontvangst genomen tijdens de feestelijke opening van de ‘Dag van de VVV’.  Deze dag is het toeristisch seizoen van start gegaan, waarbij iedereen de kans kreeg om voordelig kennis te maken met de stad Zwolle en Zwolse ondernemers.

Voor de gratis stadswandelingen, Tuk Tuk rondritten en Herman Broodsteproutes o.l.v. VVV-gids was veel belangstelling. De deelnemers konden op verschillende manieren een stukje van de rijke historie van Zwolle proeven. Wie dit nog niet genoeg vond, kon letterlijk een kijkje nemen in de keuken van Partyschip De Gebeurtenis en het Stedelijk Museum. Deelnemers aan de stadswandeling konden Museum de Fundatie bezoeken voor half geld.

De culinaire flyer – in de vorm van een menukaart – zet Zwolle, culinair gezien, goed op de kaart. Zwolle heeft naast sterrenrestaurant De Librije diverse toprestaurants binnen haar stadsmuren. Ook culinaire ondernemers zijn in de bourgondische stad goed vertegenwoordigd. Tijdens de proeverij, georganiseerd in de VVV-winkel kon men letterlijk proeven van Zwolse lekkernijen en specialiteiten uit de culinaire branche, te weten:

Wijnkoperij Henri Bloem

’t Konkeltje / Algra Mocca d’Or                                                     

De Kaasspecialist Zwolle-Zuid                                                       

Tapasbar Vengo

Binnen Eten en Drinken

Pannenkoeken/Partyschip De Gebeurtenis                                                     

Banketbakkerij Van Orsouw                                                     

Het Zwolse Balletjeshuis                                                    

Mosterdmakerij De Wijndragers

Rijwielhandel Scholten, Theaterschip Kwaak en Fun Fiction zorgden voor vele uurtjes amusement tijdens de Kinderdag op het Grote Kerkplein. De Stentor maakte de dag compleet door het verstrekken van gratis zaterdagedities.

Deelnemers aan de lezersactie van de Peperbus gingen tevreden naar huis met de Zwolse tas, gevuld met de nieuwste VVV brochures én voordeelbonnen en leuke attenties.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer