AV PEC weer van start met loopevenementen

Zwolle – Van oktober tot en met april organiseert AV PEC 1910 iedere maand weer verschillende loopevenementen. Net als voorgaande jaren wordt op de tweede donderdag van de maand op atletiekbaan Wim Peters een Coopertest en 5 kilometerloop georganiseerd.

De Coopertest is ontwikkeld om het uithoudingsvermogen te meten. In 12 minuten moet je een zo groot mogelijk afstand afleggen. De 5 kilometerloop biedt lopers van ieder niveau de gelegenheid om een snelle tijd over een afstand van exact 5000 meter te lopen. Ook dit jaar organiseert AV PEC weer de recreatielopen die de lopers door het mooie Zwolse buitengebied zullen voeren. Bij de loopjes zijn er verschillende afstanden voor jong en oud met de start en finish op de atletiekbaan. Als eerste vertrekt de jeugd om 10.30 uur voor een afstand van 1,5 of 3 kilometer. Om 11.00 uur is dan de start voor de langere afstanden. Er wordt een ronde van 5 kilometer gelopen die één, twee of drie keer wordt afgelegd.

De wedstrijden zijn toegankelijk voor lopers van ieder niveau en bieden een mooie gelegenheid om de snelheid te testen of als voorbereiding voor bijvoorbeeld de 10 mijl van Zwolle Zuid of de Halve Marathon van Zwolle.

Klassement

De zeven loopjes zijn onderdeel van de Henk van Giezen trofee. Na deelname aan minimaal vijf van deze loopjes worden de lopers in een klassement opgenomen. Het klassement wordt onderverdeeld in verschillende leeftijdsklassen met een geldprijs voor de winnaars. Na inlevering van het startnummer is er voor iedere deelnemer een gratis consumptie.

Noteer in je agenda!

De eerst volgende coopertest en 5 kilometer baanloop is op 13 oktober en de eerste recreatieloop zal plaatsvinden op 30 oktober. Houd de website in de gaten voor meer data.

Artikel delen: