In beweging voor anderen tijdens de GH-dag

Zwolle –  Op woensdag 28 september organiseert de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle de GH-dag. Deze dag staat in het teken van het jaarthema van de GH: In beweging. De GH-dag begint ’s ochtends vroeg met Move2Support, een sportevenement dat medewerkers, (oud-)studenten en belangstellenden in beweging zet voor studenten in ontwikkelingslanden.

Tijdens het middagprogramma vindt vanaf 15.00 uur de officiële opening van het studiejaar plaats in de Jeruzalemkerk (op loopafstand van de GH). René Ruitenberg, bekend marathonschaatser, zal als gastspreker verder ingaan op het thema In beweging. ’s Avonds is er voor alle gasten een maaltijd in de aula van de GH, omlijst door een workshop- en kennismakingsprogramma.

Tijdens dit avondprogramma vindt onder meer de presentatie plaats van de resultaten van het onderzoek ‘Kerkverlating onder jongeren’. Jongeren verlaten steeds vaker hun kerkelijke gemeente. Het onderzoek gaat in op de vraag waarom jongeren de kerk in toenemende mate de rug toekeren. Onderzoeker Hayo Wijma van de Gereformeerde Hogeschool: “Tijdens het onderzoek is mij opgevallen dat áls jongeren positief zijn over hun gemeente, dat dan te maken heeft met relationele redenen.” Jongeren krijgen volgens Wijma onvoldoende of geen antwoord op hun geloofsvragen.

Move2Support is een nieuw sportevenement in het Wezenlandenpark in Zwolle (tegenover het gebouw van de GH). De Gereformeerde Hogeschool organiseert dit evenement in samenwerking met hulporganisaties Dorcas en Compassion. Move2Support zet mensen in beweging voor studenten in ontwikkelingslanden. Veel studenten en medewerkers van de GH zijn reeds betrokken bij projecten in ontwikkelingslanden, bijvoorbeeld via de internationale stageprogramma’s. Dat is volgens organisator Carolien Wakker een ‘mooie uitwerking van de missie van de GH: geloven in je werk’. “Wij willen het werk in ontwikkelingslanden vanuit de GH graag stimuleren. Move2Support geeft ons daar tijdens de GH-dag alle ruimte voor”, aldus Wakker.

Iedereen die de GH-dag (of een deel ervan) wil bijwonen is van harte welkom. Toegang is gratis; aanmelden kan via het formulier op www.gh.nl. Daar kunnen belangstellenden ook terecht voor een overzicht van het complete programma van de GH-dag en Move2Support.

Artikel delen: