Schotse Highlandgames met een ZHTC-tintjes

Zwolle – Op 24 september verandert al weer voor de 8e keer, Park De Hoogenkamp in een tafereel wat het meeste weg heeft van een scene uit de film Braveheart. Studenten uit heel Nederland strijden om de titel zich het sterkste heren- of damesteam te noemen. Rond half 1 komen de teams binnen en worden voorgesteld.

25-09-2010_highland_games_3.jpg

Foto 2010

Vanaf 13:00 uur worden de games, onder begeleiding van doedelzakband, geopend en duren tot circa half 6. De ZHTC Highlandgames staat vooral bekend om de sportieve competitie tussen de teams uit diverse studentensteden van Nederland, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer. Teams van minimaal 6 studenten (m/v) moeten de 16 spelen volbrengen waarbij teamwork, precisie, snelheid en vooral brute kracht zijn vereist.

Er zijn twee competities: de mannen- en de vrouwencompetitie. Gemengde teams doen mee met de mannencompetitie. Op moment van schrijven, zitten de inschrijvingen bijna vol. Organisator Emile Hoogterp: "Elk jaar is het weer tot het laatste moment spannend hoeveel teams er mee doen. Er zijn nog enkele plekken vrij, maar wees er snel bij als je nog mee wil doen.?

Emile is tevreden over de diversiteit van de teams. ?Ook dit jaar hebben we weer teams uit heel Nederland en ook bijna alle studentenverenigingen uit Zwolle. Het belooft ook dit jaar weer een mooi spektakel te worden!" Er is natuurlijk een hoop te zien en te beleven voor het publiek tijdens de ZHTC Highlandgames. Games als boomstam gooien, hooivorkdarten en zwaard heffen zijn enkele van de 16 games die door de teams uitgevoerd worden. Ook dit jaar is het voor publiek gratis toegankelijk en iedereen is welkom! Dus kom gezellig langs, bij het leukste en spectaculairste studentensportevenement!

Voor meer informatie bekijk de site www.zhtchighlandgames.nl of stuur een mailtje naar info@zhtchighlandgames.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Grote dank Emile, maar ik was ongeveer de zwakste schakel. We hadden er 2 sterke kerels bij. Goed dat je meedoet! Is ook wel wat voor jou zo te zien: Je staat deftig op ’t gezichtenboek.
  Schaaktournooitje in Zwolle’s kroegen ook nog voor je weggelegd?

  Enuhhh, zorg je een beetje goed voor Rana 😉


  ⚠️ Meld

 2. @dick, had graag gedaan mee gedaan aan schaaktoernooi, maar ben zondag hele dag druk met de spullen van de highlandgames op te ruimen. Volgend jaar wil ik wel mee doen.


  ⚠️ Meld

 3. Jammer idd dat je niet aan 2 gezellige dingen tegelijk kunt meedoen. Mag ook graag schaken maar heb het een eeuwigheid niet meer gedaan. Heb nu onze inkoper aangesproken die er wel “schaakfahig” uitziet. We gaan een keer schaken. Wie weet ben ik er volgend jaar ook wel klaar voor 😉

  On topic: games….waar blijft de tijd dat je elkaar nog gewoon in de ogen kon kijken bij een spelletje? Gelukkig getuigt dit spektakel en het HORECA-schaken dat dat nog gewoon kan :D:D


  ⚠️ Meld

 4. @ Emile, zat ik de hele tijd tussen SP en GL te twijfelen. Dacht ik, ach plof die zorg er gewoon op “baat ut niet dan schaat ut niet” en ik vind Rana een aardige vrouw die heel goed kan schilderen.

  Enuhhh, zorg je een beetje goed voor Rana

  >:( Marijnissen nog gezien gister in DWDD?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.