Het weer: regen en een flets zonnetje

Zwolle –  Dinsdag trekken de wolkenvelden verder over het land. Hier en daar valt er een beetje regen of motregen. Limburg heeft de meeste kans op droog weer met mogelijk af en toe een flets zonnetje. Met maxima rond 19 graden ligt de temperatuur een graadje boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. Er staat daarbij wel een vrij stevige zuidwestenwind. Op de Wadden is de wind krachtig, windkracht 6. 19-09-2011_weerfoto_de_dobbe_aa-landen.jpg

Dobbe  Aa-landen

Woensdag trekt er in de nacht en vroege ochtend een regenstoring over. Overdag blijft deze storing slepen, waardoor de bewolking blijft overheersen en plaatselijk wat regen of motregen valt. Een vergelijkbaar plaatje met dinsdag, waarbij ook de temperatuur op hetzelfde niveau ligt.

Donderdag is de storing gepasseerd en bevinden we ons in de iets koelere lucht erachter. Het wordt maximaal 17 graden. Wel is er meer ruimte voor de zon en blijft het, op een wegtrekkende bui in de vroege ochtend na, droog. Er waait een matige wind uit het westen. Op vrijdag blijft het droog en is er behoorlijk veel ruimte voor de zon. De temperatuur loopt op naar 17-20 graden met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Het weekend start mooi met op zaterdag zonnige perioden en maxima rond 20 graden. Zondag neemt de kans op een bui toe.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.