FC Zwolle maakt werk van regiobinding

Zwolle – Afgelopen maandag nam Henk van Voornveld, directeur Regionaal Bureau voor Toerisme Vechtdal IJsseldelta, een bijzondere brochure in ontvangst van de kersverse Algemeen Directeur van FC Zwolle, Edward van Wonderen. De brochure heeft de titel ‘De kracht van regio IJsseldelta’.

fczwollelogo.jpg

FC Zwolle wil een platform bieden om samenwerking in de regio te stimuleren. De brochure maakt duidelijk dat FC Zwolle hier serieus werk van maakt. Afgelopen seizoen heeft de werkgroep Regiobinding van FC Zwolle bijvoorbeeld de burgemeesters en wethouders van de gemeenten Kampen, Meppel en Steenwijkerland op bezoek gehad. Ook heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden met vijftien burgemeesters van de gemeenten uit de regio Zwolle. Tevens komen de bedrijven uit de betreffende gemeenten mee en worden gekoppeld aan Zwolse bedrijven om te netwerken. Voetbalclubs uit de gemeenten krijgen een centrale rol tijdens een wedstrijd, zoals het leveren van ballenjongens en vlaggendragers.

Edward van Wonderen bevestigt de weg die de club heeft ingeslagen. "Sportief, maatschappelijk en economisch richt FC Zwolle zich op de regio. Het is mooi dat die regio een naam heeft, dat is goed voor de binding en de herkenbaarheid. Niet alleen op het gebied van regiomarketing, maar ook voor de lobby richting Den Haag en Brussel. Ik hoop dat we de naam uiteindelijk aan het stadion kunnen verbinden."

Henk van Voornveld, verantwoordelijk voor de marketing van de regio IJsseldeldelta is erg in zijn nopjes met de brochure van FC Zwolle. "Zwolle kan niet zonder de regio en de regio kan niet zonder Zwolle. De gemeenten in de regio doen het economisch enorm goed en de regionale samenwerking maakt het alleen maar beter. Voetbal is zeer belangrijk voor het imago van stad en regio. Een mogelijke koppeling van de naam IJsseldelta aan het stadion vergroot de naamsbekendheid en zichtbaarheid van de regio en dat heeft zeker een positief effect op het toerisme."

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Slecht plan om de naam IJsseldelta aan het stadion van FCZ te verbinden. Het gebied IJsseldelta loopt van ’s Heerenbroek naar Kampen en van Vollenhove naar Hasselt. Zwolle heeft daar niet mee te maken >:(

  Het Oosterenk is PRIMA, en anders een specifiek op Zwolle georiënteerde naam a.u.b.


  ⚠️ Meld

 2. Ik word steeds bozer. Het feit dat er kennelijk al een brochure is doet niet veel goeds vermoeden. Wat mij betreft actie als o.a. Kampen, Meppel en Steenwijk IN ZWOLLE de naam IJsseldelta erdoor willen drukken.


  ⚠️ Meld

 3. Wat een naam. Dat heeft toch niets met Zwolle en de voetbal te maken. Waarom niet gewoon Oosterenk houden. Daar staat het toch, zo is het al jaren bekend. Waarom toch altijd weer verandering?>:(>:(:'(:'(


  ⚠️ Meld

 4. Je kom erop wachten, want na het bepalen van de naam van de nieuwe IJsselbrug Hanzeboog roepen de ratten van de Sensator nu op een naam voor het stadion te bedenken. We willen geen andere naam >:(


  ⚠️ Meld

 5. Mee een KvDijk. Maar toch eens wat dingen op een rijtje zetten.

  De namen van de andere stadions zijn over het algemeen ook niet zo heel sterk (de lelijkste onderaan):

  + Abe Lenstra stadion (eigenlijk te lang maar wel goed om deze speler zo te eren)
  + Oosterenk (goeie naam voor deze regio en inmiddels een begrip)
  + De Vijverberg
  = GelreDome
  – Grolsch Veste
  – Euroborg
  – Cambuurstadion
  – IJssel Delta (dan denk ik aan een weiland)
  – Univé Stadion (Tja je stadion naar de sponsor noemen.. Zal nooit een blijvende naam worden)

  Zo te zien maakt het niet uit wat de naam is. Als hij maar lang genoeg bestaat, wordt het een begrip. Dus gewoon Oosterenk laten.

  Of anders: Is het “Bep Bakhuys stadion” niet wat?  ⚠️ Meld

 6. Wikipedia:
  “IJsselmonde is een (voormalig) eiland (streek) in de Maasdelta in Nederland, omsloten door de Nieuwe Maas in het noorden, de Oude Maas in het zuiden en de Noord in het oosten. Het eiland, dat zijn naam dankt aan het voormalige dorpje dat tegenover de monding van de Hollandse IJssel ligt, wordt voor een groot deel in beslag genomen door woon- en industriegebied.
  Het noorden van IJsselmonde wordt in beslag genomen door een groot deel van de Rotterdamse havens (Waalhaven, Eemhaven e.a.) en door de woongebieden van Rotterdam-Zuid oostelijk daarvan (Charlois, Lombardijen e.a.). ….”

  Nu is “mond” in dit verband niet anders dan een synoniem voor “delta”. Verwarrend is het wel.

  Oh ja, in IJsselmonde hebben ze “De Kuip”.


  ⚠️ Meld

 7. IJsseldelta is echt geen naam voor dit stadion.. het klinkt meer als een wandelgebied ipv een voetbalstadion! 😮
  Oosterenk is iets wat bij iedereen er in gebakken zit, en het klinkt ook goed 😀


  ⚠️ Meld

 8. Wat een gezeur .Oosterenk Stadion kennen we nu,kannen we nu ,kunnen we nu.Bep Bakhuys stadion ,die man heeft nooit bij PEC gevoetbald,misschien een paar jaar in Zwolle ,bij ZAC maar daar hebben ze Jo van Marle gehad en is het nog steeds ZAC,alhoewel de Boys er ook voetballen.Ik vind het moeilijk om een naam van een persoon te noemen want elke club heeft meerder personen gehad die heel veel betekenen voor de club.Als het goed zijn ,zijn die mensen al lid van verdienste of zelfs erelid.Laat Oosterenk maar lekker oosterenk heten,want als er goed gevoetbald wordt en je bovenin meedraait interesseert het niemand hoe het stadion heet.


  ⚠️ Meld

 9. We kunnen allemaal wel een mooie naam gaan bedenken voor ons verschrikkelijke stadion, maar is het niet zo dat Zwolle het recht op naamgeving verkocht heeft aan de projectontwikkelaar? Wees dan maar blij met een naam als “IJsseldelta”. Het had veel erger gekund.


  ⚠️ Meld

 10. Wees dan maar blij met een naam als “IJsseldelta”. Het had veel erger gekund.

  Blij zijn met een verschrikkelijke naam omdat het eventueel nog slechter had kunnen zijn???
  Omgekeerde wereld of niet?
  De naam had ook veel beter kunnen zijn!  ⚠️ Meld

 11. @Edwin: Klopt, de naam had ook mooier kunnen zijn, maar dat is niet aannemelijk. FC Zwolle kan helemaal niet bepalen wat voor naam het stadion krijgt. De eerste die met een zak geld rammelt mag zijn naam er aan verbinden. En dat geld vloeit rechtstreeks in de zakken van de stadioneigenaar.

  Met dat voor ogen denk ik dat het met die naam nog wel meevalt. Zie andere clubs als AGOVV en Almere.


  ⚠️ Meld

 12. FC Zwolle kan helemaal niet bepalen wat voor naam het stadion krijgt. De eerste die met een zak geld rammelt mag zijn naam er aan verbinden.

  Zwolle kan er wel degelijk een naam aan verbinden.Bij deze naam is er nog niets gerammelt. Laten ze maar een voorbeeld nemen aan NAC.
  Het is tenslotte toch een voetbalstadion.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.