MEE IJsseloevers start gespreksgroep

Zwolle –  Binnenkort start er bij MEE IJsseloevers een gespreksgroep voor ouders van kinderen (6-12 jaar) met een stoornis in het autistisch spectrum en/of ADHD. De gespreksgroep wordt geleid door de oudervereniging Balans en MEE IJsseloevers.

In een gezin met een kind met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) en/of ADHD kunnen ouders/verzorgers zich onzeker voelen. De ontwikkeling en daardoor de opvoeding kan vervolgens anders verlopen dan verwacht.

Ouders/verzorgers kunnen bedolven worden onder goede adviezen of kunnen veel onbegrip ondervinden uit hun omgeving. In de gespreksgroep staat het uitwisselen van ervaringen aan de hand van thema’s centraal. De eerste bijeenkomst is op woensdag 19 oktober om 19.45 – 21.30 uur op het kantoor van MEE IJsseloevers, Dr. Van Deenweg 2-10 te Zwolle De groep komt om de 2 weken bij elkaar, in totaal zijn er 6 bijeenkomsten. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Cris Stolper bij MEE IJsseloevers 038-455 46 46.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Willem,

    Dacht dat MEE zich met name richtte op mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking…
    Lijkt erop dat ze nu het werk willen gaan doen van een CJG, maatschappelijk werk of een andere instelling die zich richt op jeugdzorg. De expertise op het gebied van begeleiding ligt mijns inziens dan ook bij die instellingen en dat zou ik daar houden.

  2. Nee hoor, de doelgroep van MEE is breder dan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Naast deze twee doelgroepen biedt MEE ook ondersteuning aan mensen met ASS, chronische ziekte of mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Reageer