Besparen met aantrekkelijke subsidie Duurzaam Wonen

Zwolle – Een lagere energierekening en een comfortabelere woning. Dat zijn de voordelen als u duurzaam gaat wonen. En met de winter voor de deur is dat een prettig vooruitzicht. Is uw woning voor 1 januari 1996 gebouwd? Dan biedt de gemeente Zwolle u een aantrekkelijke subsidie aan als u duurzaamheidsmaatregelen laat treffen. U krijgt dan 20% van de kosten vergoedt. Want duurzaam wonen is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Bovendien wordt uw huis meer waard.

Stuur dan voor het einde van dit jaar het aanvraagformulier in, want de bodem van de subsidiepot is bijna in zicht. Veel mensen gingen u al voor. Zolang de ‘voorraad strekt’ kunt u nog gebruikmaken van de subsidieregeling om uw woning warm in te pakken voor de winter invalt. Voor het aanvragen van de subsidie gelden drie voorwaarden: uw koopwoning is voor 1 januari 1996 opgeleverd, bestemd voor permanente bewoning en de totale kosten voor de te treffen duurzaamheidsmaatregelen bedragen minimaal € 2.500,- .

Wilt u gebruikmaken van de subsidie Duurzaam Wonen? Via de site www.zwolle.nl/duurzaamwonen kunt u de subsidie aanvragen. Ook kunt ook contact opnemen met Energiewacht via het gratis telefoonnummer 0800 – 23 59 276. Op de website vindt u ook de voorwaarden voor het in aanmerking komen van de subsidie en een lijst van maatregelen waarvoor u subsidie kunt ontvangen.

Naast de gemeentelijke subsidie Duurzaam Wonen bestaat er ook de landelijke subsidie Meer Met Minder. Wanneer u met energiebesparende maatregelen een Energie Index van minimaal 0.50 behaalt, dan ontvangt u € 300,-. Lukt het u om een Index-verbetering van tenminste 0.75 te behalen, dan ontvangt u € 750,-. Kijk voor de voorwaarden en het aanvragen van deze subsidie op www. meermetminder.nl. U heeft een officieel maatwerkadvies nodig om voor de subsidie Meer Met Minder in aanmerking te komen. De gemeente Zwolle subsidieert € 50,- van de kosten van dit advies.

Artikel delen: