Themabijeenkomst voor mantelzorgers

Zwolle – Zorgt u langdurig voor een ander? Bent u mantelzorger? Op dinsdagavond 11 oktober is er een themabijeenkomst in de Bibliotheek Centrum met lezingen, een workshop en een informatiemarkt. De avond is bedoeld voor mensen die zorgen voor een naaste met psychische/ psychiatrische problemen of met een verstandelijke handicap.

Tijdens de avond staan informatie, ontmoeting en ontspanning centraal. U kunt kiezen uit twee lezingen en een workshop. Kaarten zijn per onderdeel te reserveren via van de bibliotheek www.bibliotheekzwolle.nl, maar zijn ook de avond zelf bij de bibliotheek te krijgen. Het aantal plaatsen is beperkt. We raden u aan vooraf te reserveren. De zaal is open vanaf 18.45 uur. Wethouder Nelleke Vedelaar opent de bijeenkomst om 19.15 uur.

Lezing Chiel Egberts 19.30 – 20.30 uur in de Statenzaal

Chiel Egberts is orthopedagoog en auteur. Zijn lezing gaat over de rol van de ouder of naaste van iemand met een handicap of stoornis. Hij heeft onder meer een boek geschreven over de driehoeksrelatie tussen ouders, kind en professionele hulpverlener. Entree lezing € 3,00 ; € 4,00 aan de zaal inclusief koffie/thee.

Lezing Willemien Vereijken 20.30 – 21.15 uur in de Statenzaal

Willemien Vereijken is redacteur en columniste bij Lotje&co en moeder van de zorgintensieve Ebel van 16 jaar. Eind 2007 verscheen haar boek het Syndroom van Ebel. Daarin beschrijft ze hoe je als ouder van een kind met een onbekende aandoening van het kastje naar de muur wordt gestuurd en hoe je het beste met een zorgintensief kind kan omgaan. Na de lezing gaat zij met het publiek in gesprek. Entree lezing € 3,00 bij reservering vooraf; € 4,00 aan de zaal inclusief koffie/thee.

Workshop Ontspanning in het Kraaiennest

Leon van der Meer geeft deze avond twee maal de workshop Ontspanning: 19.30 – 20.30 uur en om 20.30 – 21.30 in de zaal het Kraaiennest. In de workshop krijgt u aanwijzingen om anders om te gaan met momenten van stress, spanning, pijn en ongemak. Van der Meer geeft regelmatig de workshop Mindfulness. Het Kraaiennest is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die geen trap kunnen lopen. Entree lezing € 3,00 bij reservering vooraf; € 4,00 aan de zaal inclusief koffie/thee.

Informatiemarkt 18.45 – 22.00 uur in de Koffiekamer

Elf organisaties geven in de koffiekamer gerichte, persoonlijke informatie en antwoord op vragen van bezoekers. U ontmoet: Mantelzorgadviesraad, Platform Verstandelijk Gehandicapten Overijssel, Steunpunt Informele zorg, MEE IJsseloevers, Afdeling Preventie van Dimence, Nederlandse Vereniging voor Autisme, Balans, Ypsilon, Cerebraal, Focus en Labyrint- In Perspectief. De entree is gratis en de informatiemarkt is via de ingang Statenzaal toegankelijk.

Artikel delen: