Het weer: kouder

Zwolle – Woensdag trekt er vanuit het westen een koufront over het land. Dit gaat langzaam en mogelijk duurt het bijna de hele dag. In het zuiden en oosten begint de dag droog en misschien zelfs met wat zon, maar al snel wordt het overal bewolkt. Overdag zijn er perioden met lichte regen. Lokaal kan het op een actief stuk van het front even harder regenen. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind en het wordt gemiddeld 19 graden.

20-09-2011_weerfoto_groot_wezenland.jpg

Groot WezenlandDonderdag is het front gepasseerd en bevinden we ons in de iets koelere lucht erachter. Het wordt maximaal 17 graden. Wel is er meer ruimte voor de zon en blijft het, op een enkele bui na, droog. Er waait een matige wind uit het westen. 

Op vrijdag blijft het bijna overal droog en laat de zon zich regelmatig zien. De temperatuur loopt op naar 16-19 graden met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Het weekend start mooi met op zaterdag zonnige perioden en maxima rond 20 graden. Zondag zou er een bui kunnen vallen. Na het weekend wordt de westcirculatie verder onderbroken door verdere opbouw van hoge druk net ten oosten van Nederland. De kans op fraai najaarsweer neemt geleidelijk toe, de mistkansen helaas ook.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.