Cursus Zelfmanagement bij Armlymfoedeem

Zwolle –  In oktober 2011 start de cursus ‘Zelfmanagement bij Armlymfoedeem’ bij De Zonnesteen in Zwolle. Deze cursus is bedoelt voor mensen met een risico op lymfoedeem in de arm (bijvoorbeeld na een okselkliertoilet ten gevolge van een mammacarcinoom) en voor mensen die worden behandeld of al behandeld zijn voor lymfoedeem in de arm.

Het doel van de cursus is de zelfredzaamheid te bevorderen. Bekende vragen zullen worden behandeld zoals: Wat te doen als mijn arm toch dik wordt? Waar moet ik op letten? Wat kan ik zelf doen? De cursus vindt plaats in De Zonnesteen aan de Koestraat in het centrum van Zwolle en wordt gegeven door twee huidtherapeuten van Streutker Huid- en Oedeemtherapie. Het zijn vijf aaneengesloten dinsdagavonden van 19.00-20.30 uur. De eerste cursusavond is op dinsdag 25 oktober.

De kosten voor de cursus bedragen € 75,-. De factuur kun je indienen bij de zorgverzekeraar, meestal vergoedt deze (een deel van) de kosten. Er kunnen maximaal tien deelnemers aan de cursus meedoen. Heb je vragen of wil je je opgeven voor de cursus? Stuur dan een e-mail naar zonnesteenzwolle@gmail.com of bel naar De Zonnesteen (038 – 337 64 52). De Zonnesteen is het inloophuis in de binnenstad van Zwolle voor mensen die met kanker te maken (gehad) hebben, zowel patiënten in elke fase van de ziekte/behandeling als hun naasten, zowel kinderen/jongeren als volwassenen. Wilt u meer informatie over De Zonnesteen of over de activiteiten die De Zonnesteen organiseert, kijk dan op de website: www.zonnesteenzwolle.nl.

Artikel delen: