Prinsjesdagcongres Congresstad Zwolle wordt traditie

Zwolle – Dinsdag 20 september is voor de tweede keer het Prinsjesdagcongres georganiseerd. Dit jaar in samenwerking met VNO-NCW IJsseldelta en Equipe Meetings & Events. Na een lunch in de brasserie ging het gezelschap, bestaande uit partners van Congresstad Zwolle, Burgemeester en Wethouders en leden van VNO-NCW IJsseldelta, naar het event center om gezamenlijk de troonrede te bekijken. Aansluitend werd deze toegelicht door Hans Prakke.

prinsjesdagcongres_2011-12_a.jpg
Eigen foto

Voor de tweede keer werd het Prinsjesdagcongres georganiseerd door Congresstad Zwolle. Dit keer in samenwerking met VNO-NCW IJsseldelta. Voorzitter van het bestuur van Congresstad Zwolle Jean Jacques Jouret gaf aan dat alle aanwezigen ambassadeurs zijn van Congresstad Zwolle en de stad voor congressen en bijeenkomsten binnen hun branche kunnen promoten. Voorafgaand aan de troonrede sprak Burgemeester Meijer over het Prinsjesdagcongres als een geweldig initiatief wat hij graag als traditie wil behouden.

Nadat er gezamenlijk naar de troonrede werd gekeken wist Hans Prakke, oud voorlichter bij SER, oud voorlichter van de PvdA fractie, enthousiaste fietskenner en voorzitter van 50 jaar Nieuwspoort, de troonrede toe te lichten. Hij gaf aan dat de Troonrede al vaak niet meer nieuws is omdat deze enkele dagen te voren reeds openbaar wordt gemaakt. Echter de Grondwet schrijft voor dat de Troonrede op deze manier gehouden moet worden en zo uiteenzetting wordt gegeven van het te voeren beleid. De toelichting sloot hij af met een passend gedicht van Aad Nuis over het Binnenhof.

Aan het eind sloot de voorzitter van VNO-NCW IJsseldelta, Jacco Vonhof, de middag af door de netwerkborrel aan te kondigen.

Artikel delen: