Wethouder motiveert jongeren voor WE CAN Young

Zwolle – Wethouder Nelleke Vedelaar bezocht woensdagmiddag scholengemeenschap Van der Capellen aan de Lassuslaan om jongeren te werven voor de WE CAN Young campagne. Jongeren uit Zwolle, de gemeente Zwolle en GGD IJsselland zeggen onder de naam WE CAN Young ‘nee’ tegen ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en geweld tegen vrouwen. Vedelaar vond deze middag 9 nieuwe ‘changemakers’.

Wethouder Vedelaar gaf op de school uitleg over de campagne en ging met een klas in discussie over dit onderwerp. Slaafse meiden in videoclips, jongens die vaak meer mogen dan meiden, geweld op internet en televisie. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die zich hieraan ergeren, kunnen nu echt wat doen! Zij kunnen nu deelnemen aan WE CAN Young. Dit is een onderdeel van de wereldwijde campagne ‘WE CAN end all violence against women’, die in 2004 is gestart in Bangladesh. Sinds maart 2009 loopt de campagne ook in Nederland. Het doel is om ongelijkheid tussen mannen en vrouwen tegen te gaan en geweld tegen vrouwen te stoppen.

WE CAN werkt met changemakers. Changemakers maken mensen in hun directe omgeving bewust van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en geweld tegen vrouwen. Bij WE CAN Young bedenken jongeren samen een campagne die andere jongeren aan het denken zet over ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en geweld tegen vrouwen. Jonge changemakers zetten hun talent in om bijvoorbeeld een kunstwerk te maken, een bekende Nederlander te interviewen en hier een filmpje van te maken, een debatmiddag of andere activiteiten te organiseren. Zwolse jongeren krijgen hierbij begeleiding van GGD IJsselland.

Artikel delen: