Zonnepanelen op gemeentelijke panden in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 24 september 2011 leggen wethouder Duurzaamheid Erik Dannenberg en gedeputeerde Theo Rietkerk symbolisch een zonnepaneel op het dak van het Stadskantoor.

Hiermee wordt de start gegeven een gezamenlijk duurzaamheidsproject van Zwolle en provincie Overijssel, waarbij 23 gemeentelijke panden voor het einde van 2011 worden voorzien van zonnepanelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Zonnepanelen op gemeentelijke panden in Zwolle”

  1. Wat kost dat wel niet? ?? 2,8 miljoen. Nee dat levert een besparing op de energierekening van de gemeente. Ja maar nu het gat in de begroting wegbezuinigen! >:(

  2. Tuurlijk Yoz…. tank jij nog gewoon wat extra liters benzine en spoel wat andere fossiele brandstoffen zomaar weg. Waarom zou je ook investeren in andere energiebronnen, h??

    Volgens jou weggegooid geld, volgens veel wel-nadenkende burgers een slimme zet. Om te oogsten zul je eerst moeten zaaien!!!

  3. Correct… het jammere is echter dat het altijd marketingtechnisch moet worden uitgemolken. Als er in een ander gebouw een CV-ketel wordt aangelegd volgt daar toch ook geen persbericht van? Ik krijg de kriebels van al die milieutechnische persberichten. Het ergste is nog wel dat de personen die zo’n bericht opstellen vaak van toeten nog blazen weten en alleen vanuit hun marketing-tunnelvisie werken.

    Van de week hoorde ik op de radio zelfs het advies om je airco niet te gebruiken (ok, tot daaraan toe), maar in plaats daarvan je ramen open te zetten in de auto. Enig idee wat dat met je luchtweerstand doet? Precies, maar daar wordt niet over nagedacht.

  4. Ze plaatsen op het dak bij de gemeente om te besparen op de energie verbruik van het belastinggeld van de burger in deze gemeente.Dan moet dit door een wethouder met hoog vertoon gebeuren.Heb zo,n idee dat die wethouders niets anders meer doen dan dit soort praktijken en openingen verrichten en krijgen ook nog een riant salaris.En dat noemt men besparen laat ze werken en dingen doen die werkelijk in het belang van de burgers uit de gemeente zijn.Als ze nou graag zoveel op energie willen besparen laat ze dan ook bij alle gemeentelijke instanties de stekker van de koffieautomaten eruit trekken en de ambtenaar net als de burger arbeider een thermosflesje van huis meenemen .Dan moet je eens zien wat dit kan besparen want er wordt wat koffie geleut in die instellingen

  5. Dat kan best zijn, maar met de ramen dicht en de blower (zonder airco) aan verbruik je nog minder. Het wordt gebracht alsof het het ei van columbus is en dat staat me tegen. Er wordt soms zo de nadruk gelegd op een klein onderdeel van milieuvriendelijkheid dat daarmee uit het oog verloren kan worden dat neveneffecten misschien wel schadelijker kunnen zijn. Ander voorbeeldje: de gemeente wil aan de iPads om papier te besparen. Dat die dingetjes zelf ook energie nodig hebben, wordt nergens in het persbericht vermeld. En dan heb je los daarvan nog het item dat ik laatst hoorde dat in veel gemeenten de gebruikers op schreeuwend dure cursussen worden gestuurd om een iPad te gebruiken. Dus kostenbesparing is dan al helemaal een flauwekulreden.

    Het gaat mij in dezen vooral om het feit dat het lijkt of het meer om PR-technische redenen gedaan wordt, dan dat het nu echt voor het groene doel gebeurt.

Reacties zijn gesloten.