Op burendag brengt WijZ de buurt bij elkaar

Zwolle – WijZ neemt de Nationale Burendag letterlijk door haar buren uit te nodigen. Samen met partners uit de wijk schenkt WijZ in de locaties de Terp en de Riethoek ‘een bakkie’ koffie en thee. Daarbij wordt een greep uit de activiteiten en uit het culinaire aanbod gepresenteerd.

In de WijZlocaties de Terp en de Riethoek staat er aanstaande vrijdag voor alle buurtbewoners een kopje koffie of thee met ‘wat lekkers’ klaar. Buurtbewoners kunnen kennis maken met de locaties, met diverse activiteiten, met organisaties uit de wijk en natuurlijk met elkaar. De samenwerkende organisaties maken er zo een burendag van zoals ie bedoeld is: gezellig samen komen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

In de Terp zullen verschillende initiatieven en instanties zich voorstellen aan hun buren: Wat is er zoal in de wijk te doen? Dat zijn onder meer Buurtzorg, Travers, de Restaurants Kembang Baru en Radewijntje, Focus en het wijktheater Dieze. Er zijn tal van activiteiten waaraan de buren deel kunnen nemen.

In Zwolle Zuid wordt door de Riethoek een culinair buurtfeestje verzorgd, Naast koffie, thee en wat lekkers, verzorgt buurtrestaurant de Eethoek een proeverij. Buurtbewoners kunnen zo kennis maken met het menu dat twee keer per maand wordt geserveerd door de vrijwilligers van de Eethoek. Daarnaast is er een presentatie van vrijwilligerswerk. Zo kunnen buurtbewoners veel voor elkaar betekenen, bijvoorbeeld als vrijwilliger voor de boodschappenservice of als vrijwillige medewerker in het buurtrestaurant.

De activiteiten in Wijzlocatie de Terp (Radewijnsstraat 1) vinden plaats tussen 14.00 en 16.30 uur, het burenfeest in de Riethoek (Patriottenlaan 1) duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Artikel delen:

Reageer