VV Berkum knikkert BV Veendam uit de beker

Zwolle – VV Berkum heeft woensdagavond voor een daverende verrassing gezorgd door van eerste divisionist BV Veendam te winnen. De uitslag werd 2-0. Een unieke prestatie van Berkum, want nog nooit eerder in de geschiedenis van de jubilerende voetbalvereniging kwam het zover in het KNVB bekertoernooi.

In een matige wedstrijd vielen de de doelpunten pas laat in de tweede helft. In de 75e minuut scoorde aanvoerder Marc v.d. Meulen de 1-0. In de 87e minuut velde Rik Jan de Groot het vonnis voor het team uit de Jupiler League, BV Veendam. Donderdagavond zal de loting plaatsvinden voor de derde ronde van het bekertoernooi, en Berkum kan dan zomaar tegen Ajax, Twente of stadsgenoot FC Zwolle loten.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. hahahahah geweldig!!! zo zie je maar dat de amateur clubs ook voor verassingen kunnen zorgen! Volgende ronde vv berkum go ahead eagels???? heerlijk! Zwollenaren zwollenaren he he he!


  ⚠️ Meld

 2. Klasse! Ook ‘Arkemase Boys (waar we eens mochten genieten van HB-BQ. GP aanvoerder bij BQ, Jan van Raalte bij HB in Friesland). Ze wonnen met 1-0; Jan (man van de wedstrijd, by far) skoorde en wat een feest! Ok, incl spugen noar die stadschen; dat dan weer wel.

  En incl Gaelemuud’n waar een neefje (iets jonger) bestuurslid en sponsort is. Zeur vaak over de tapijtboer’n maar ze hebben er toch maar mooi wat neergezet in al die jaren! Trouwe aanhang ook.

  Tja en Berkum, dat mijn maat daar de 1e elftalspelers van de toekomst traint, ikzelf enkele jaren trainer mocht zijn (oa van……nee die naam noem ik nu eens niet; niet ;)) Natuurlijk mag niet onvermeld blijven dat Rainer Frohlich me gewoon eens meenam naar de bestuurskamer. Nadat ze van ……. WVF hadden gewonnen (volgens mij) EN : HARRY B. Aj die binnen hebt hoef je toch niet naar een betere te zoeken?

  Volgende keer over de Dames :-*


  ⚠️ Meld

 3. Thomas van ’t Hek van radio 1 heeft het er (rond 7:40) toch een tijdje over gehad. Werd extra mooi toen zijn collega aanvulde: Zwolle en Thomas zei: Nee, Berkum 😉


  ⚠️ Meld

 4. @Dick….waarom zeur je zo over die tapijtboeren dan? 😉 Zou geweldig zijn als het Genemuiden-Zwolle werd. Dan moet ik nog zien wie wint trouwens.
  Knap werk van Berkum.


  ⚠️ Meld

 5. 🙂 Zeur al mijn hele leven tegen mijn neefje. Al vanaf de tijd dat hij nog genoot van de uberZWOLSE-Wehkampgids. Maar ze hebben de zakies goed op de rails. Ben ook benieuwd wie er zou winnen.

  Zéker knap van Berkum, hoop dat de eventuele Veendamse supporters niet meer onder de indruk waren van dat beschamende treffen na de pot tegen Emmen. En die daders zullen gisteravond toch nog wel vast hebben gezeten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.