Veelbelovende namen in Hedon

Het affiche van Hedon Presents toont met Pioneers Of Love, Vine-Yard en Glasses and Mustaches drie veelbelovende namen. Het concept waar je fris aanstormend talent kan zien zonder entree te hoeven betalen, keert vrijdag 30 september terug voor een nieuwe editie in Zwols poppodium Hedon.

Pop- rockformatie Pioneers Of Love werd dankzij single Walhalla al opgepikt door 3FM en KinkFM, iets wat ook voor Vine-Yard niet lang meer kan duren. Pioneers of Love De mannen van Pioneers Of Love laveren tussen een meeslepende dwarsheid en hitgevoelige songs wat resulteert in hun eigen 21st Century Wave. Synthesizers, riffs en een hartslag. Het viertal bewijst dat de beste wave niet langer van Britse bodem hoeft te komen.

Na lang touren met bands als Moke en Lifehouse komt in begin april 2011 de langverwachte eerste single Walhalla uit, welke direct wordt opgepikt door radiostations als 3FM en KinkFM. Een prima voorbode voor het debuutalbum dat oktober verwacht wordt. Vine-Yard De Drontse formatie Vine-Yard serveert je op een flinke dosis punkrock met invloeden van acts als Green Day, Blink 182 en hier en daar een vleugje Ramones. Met één EP op zak en de tweede onderweg beschikt de band over meer en meer materiaal. Luisterend naar pakkende opzwepende tracks als bijvoorbeeld Everythings The Same zijn de verwachtingen al hooggespannen. Glasses & Mustaches Onlangs ging de poppunk formatie Glasses & Mustaches er nog met de eerste prijs vandoor op de bandcontest De Doorbraak West Overijssel. Daarmee zijn ze zeker van een plek op het Doorbraak podium op het Befrijdingsfestival 2012. Maar met de sterke reeks aan uptempo tracks zou die agenda binnen de kortste keren wel eens kunnen uitpuilen. Deze avond is gratis toegankelijk ter stimulering van opkomende bands uit de brede regio en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en Kunst & Cultuur Overijssel. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl.

Artikel delen: