Longpunt Zwolle geopend

Zwolle – Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Je leert van andermans ervaring. Dat kan voortaan bij Longpunt Zwolle, maandelijkse ontmoetingen die het Astma Fonds (binnenkort Longfonds) organiseert voor longpatiënten en hun omgeving in Zwolle.

22-09-2011_longpunt_zwolle_nw_haven_3.jpg

Burgemeester H.J. Meijer en Hendrien Witte, directeur van het Astma Fonds openden donderdagmiddag op IJsselheem, afdeling Nieuwe Haven aan de Burg. Vos de Waelstraat in Zwolle het Longpunt Zwolle. Longpatiënten kunnen te maken hebben met uiteenlopende zorgverleners, zoals longartsen, diëtisten of fysiotherapeuten, maar ook psychologen, thuiszorg of maatschappelijk werkers. En zij dragen allemaal bij aan het Longpunt. In Zwolle zijn naast het Astma Fonds bijvoorbeeld woonzorgconcern IJsselheem locatie Nieuwe Haven, de Isala klinieken en thuiszorgorganisatie Icare betrokken.

22-09-2011_longpunt_zwolle_nw_haven_4.jpg

22-09-2011_longpunt_zwolle_nw_haven_2.jpg

Kennis en ervaring
Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je longziekte, hoe liever. Maar hoe doe je dat? Mensen met een chronische longziekte, hun familie en zorgverleners, zijn voortaan eens in de maand van harte welkom om informatie te krijgen én hun ervaringen te delen. Wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven om kunt gaan met je ziekte, dan een patiënt? En wie kan beter vertellen hoe je je medicijn op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Die ontmoeting vindt elke maand plaats bij Longpunt, georganiseerd door het Astma Fonds en partners in de regio.

Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt dé plek waar zij patiënten in een groep ontmoeten en interactief kunnen informeren. Voor vrijwilligers is Longpunt dé plek waar zij het leven van andere longpatiënten enorm helpen verbeteren.

22-09-2011_longpunt_zwolle_nw_haven_1.jpg

Gratis aanmelden

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt Zwolle. E-mail: longpuntzwolle@astmafonds.nl of Ria Jissink tel. (0529) 43 06 78. Zie ook www.overijssel.astmafonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Artikel delen: