Hanekamp vijf weken op de schop

Zwolle – Op 26 september start de gemeente Zwolle met werkzaamheden aan de Hanekamp. Hiermee begint deel 2 van de reconstructie van de Luttenbergstraat. In deel 2 worden onder andere de bushaltes aan de Hanekamp en Luttenbergstraat aangepast, de Hanekamp wordt opnieuw geasfalteerd en het rijdek van de Hanekampbrug wordt vervangen.

Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden 4 november klaar. Gedurende de gehele periode blijft het tankstation aan de Hanekamp bereikbaar. Als eerste wordt begonnen met het aanpassen van de bushaltes aan de Hanekamp. Zo worden de haltes verlengd en verhoogd, dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen. Ook wordt het voor fietsers veiliger de bus bij de halte te passeren. De werkzaamheden aan de bushaltes duren twee weken.

Afsluiting Hanekamp, tankstation blijft bereikbaar

Vanaf 3 tot en met 7 oktober is de Hanekamp vanwege asfalteringswerkzaamheden, vanaf de rotonde tot aan de brug afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor aanwonenden is de weg gedurende deze dagen beperkt bereikbaar. Aanwonenden ontvangen hierover een brief. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Wethouder Alferinkweg – Leo Majoorlaan- Wipstrikkerallee en vice versa. Om de verkeersveiligheid te verbeteren worden bij de rotonde voetgangersoversteekplaatsen aangelegd. Het tankstation aan de Hanekamp blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de Hanekampbrug. Menistenstraat en Evertsenstraat

Van de Menistenstraat en Evertsenstraat worden de in- en uitritten die uitkomen op de Hanekamp aangepast. Dit gebeurt van 10 tot 14 oktober. Beide straten zijn dan vanaf de Hanekamp niet toegankelijk.Hanekampbrug

Van 17 oktober tot 4 november krijgt de Hanekampbrug een nieuw rijdek.

De brug is gedurende deze periode afgesloten voor alle verkeer. Wel is dan de Hanekamp vanaf de rotonde weer toegankelijk. Klanten van het tankstation kunnen via de Hanekamp het station bereiken.

Luttenbergstraat

In dezelfde periode worden er ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Luttenbergstraat, tussen de Hanekampbrug en de Wethouder Alferinkweg. Er wordt onder andere nieuw asfalt aangebracht en de bushaltes worden aangepast. Vanwege deze werkzaamheden is de Luttenbergstraat, tussen de Schuurmanstraat en de Hanekampbrug de gehele periode afgesloten voor alle verkeer. Het gedeelte Luttenbergstraat, tussen de Schuurmanstraat en de Wethouder Alferinkweg, is van donderdag 27 oktober tot en met zaterdag 29 oktober, van 19.00 uur tot 06.00 uur afgesloten voor verkeer.

Artikel delen: