Expositie “Voor alledaags gebruik”

Zwolle – Vanaf 1 oktober exposeert Inge Simons bij KUnstuitleen Zwolle aan de Voorstraat 31. ‘Simonis’ werk wordt gekarakteriseerd door een helder en minimalistisch ontwerp. De functie staat centraal. Simonis laat zich echter graag leiden door toeval in het proces, waardoor nieuwe vormen ontstaan. Ze ontwerpt en produceert kleine en exclusieve series van functionele objecten: servies, vazen, lampen.

is_mixed_couple.jpg

Onder de titel "Groeten uit…"  maakte ze voor verschillende steden een serie ‘indrukken van de stad’ uitgevoerd in broches. Zo ook speciaal voor Zwolle. De broches vormen een tastbare herinnering aan de stad, doordat er letterlijk afdrukken zijn gemaakt van herkenbare reliefs, die te vinden zijn in het centrum van de stad.

De indrukken zijn gemaakt van porselein met een goud of zilver luster (een laagje goud of zilver op de afdruk). Een exclusief souvenir van Zwolle, de stad waar de reliefs zijn gevonden. Zowel voor bewoners als voor toeristen een bijzondere herinnering. Inge Simonis studeerde aan de academie voor Kunst en design St. Joost te Breda. De (verkoop)expositie is gratis te bezoeken tot en met november as.

Artikel delen: