Groenkapje reist mee met Urgenda Regiotour

Zwolle – Op donderdag 22 september zijn Groenkapjes van FRISGROEN meegereisd met de Urgenda Regiotour door NO Overijssel. Daarna bezochten zij de ConferenZie van de Gemeente Zwolle. De dag startte met het eitje tikken van Samen maken we de Stad met verschillende groene initiatieven uit Zwolle, experts van Urgenda en mensen met een pril duurzaam idee. Het ontbijt was op uitnodiging van het Provinciehuis Overijssel.

Het tweede item van de Urgenda Regiotour was een kijkje in de kookschool van de Librije. Het reisgezelschap en de Groenkapjes kregen informatie over ‘de variatiekaart’, waarbij koks worden gestimuleerd om meer smaakvolle vegetarische gerechten op hun menukaart te plaatsen. In de demonstratie van twee vegetarische Librije gerechten vooral aandacht voor lokale producten en de vergeten groenten. Daarna stapten het Urgenda reisgezelschap in de bus op biogas van de Rova. Daar was een kijkje in de ‘keuken’ van hoe gft wordt vergist naar biogas. Onderleiding van Urgenda was er een discussie o.a hoe duurzame projecten te bekostigen. Vrijdag is de derde dag van de Urgenda Regiotour.

Bij de ConferenZie van de gemeente Zwolle hebben Groenkapjes de bezoekers getrakteerd op een persoonlijke ecotip en een FRISGROEN cupcake. Ook hebben zij de workshop van Ben Tiggelaar gevolgd. Ook de auteur van het boek “dromen, durven, doen”. Deze titel past bij Groenkapje. Zij droomt over een ecologische leefstijl en wil andere Zwollenaren enthousiasmeren om ook meer ecobewuste te leven. Daar is lef voor nodig en zo ook een andere aanpak. Uiteindelijk gaat het bij duurzaamheid om DOEN! Groenkapjes hebben leuke gesprekken gevoerd, getrakteerd en energie opgedaan voor haar eigen project FRISGROEN. Lijkt het je leuk om ook Groenkapje te zijn? Voor meer informatie zie www.frisgroen.nu.

Artikel delen: