Zakenvrouw van 2011 steunt stichting vaarvakantie

Zwolle – Zakenvrouw van het jaar 2011, Thecla Bodewes wordt beschermvrouwe van de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen?’ De Zwolse stichting heeft het doel te voorzien in een zorgeloze vaarvakantie of werkweek voor mensen met lichamelijke/geestelijke beperkingen en hun familie of verzorgers. Bodewes, eigenaar van Scheepswerven Bodewes uit Hasselt en Scheepswerf De Kaap uit Meppel, wil als beschermvrouwe helpen dit doel te realiseren.

De stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ heeft het plan opgevat een schip aan te kopen dat volledig is ingericht voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Zo kunnen groepen tot 12 personen vanuit de stad Zwolle varen richting de Friese meren, Waddeneilanden, IJsselmeer, Veluwemeer en Biesbosch. Een belevenis die tot nu toe voor veel mensen met een beperking niet mogelijk was. Thecla Bodewes was direct enthousiast over het initiatief. Als beschermvrouwe grijpt zij de mogelijkheid om mensen met een beperking niet tussen ‘wal en schip’ te laten vallen met beide handen aan.

Sponsors gezocht Voor de aanschaf van het schip is een bedrag van € 150.000,- nodig. De stichting is daarvoor op zoek naar mensen die het initiatief een warm hart toedragen en willen sponsoren. Voor meer informatie: www.schippermagikookeensvaren.nl.

Artikel delen: