Het weer: opvallend zonnig

Zwolle – Zaterdag begint de dag op verschillende plaatsen mistig. In de loop van de ochtend lost de mist op en breekt de zon goed door. In de middag is het vrij zonnig met af en toe bewolking. Er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind en de middagtemperatuur komt uit tussen 18 graden in het noorden van het land en 21 graden in het zuiden en zuidoosten. In de tweede helft van de avond ontstaan opnieuw mistbanken met in de nacht kans op dichte mist. De minima vallen in het binnenland net wat hoger uit dan komende nacht.23-09-2011_weerfoto_spiegeling_grotemarkt.jpg

Grote Markt

Zondag heeft de zon weer even tijd nodig om alle mistbanken op te ruimen, maar daarna gaat de temperatuur flink omhoog. De maxima lopen uiteen van 20 graden langs de kust tot 23 graden in het zuidoostelijk deel van het land. Alleen in het noordelijk kustgebied valt de temperatuur net een graad lager uit.

Maandag loopt het hogedrukgebied een deuk op. Een frontaal systeem trekt ten noordwesten langs Nederland. Er is meer bewolking en daarbij is een enkele bui niet uitgesloten. Op een aantal plaatsen valt de temperatuur door de bewolking net wat lager uit. De dagen daarna volgt opnieuw een periode van hoge druk met redelijk wat zon en een aangename middagtemperatuur.

Artikel delen: