Berkum in slotminuten onderuit bij Oranje Nassau

Zwolle – VV Berkum heeft aan het geweldige resultaat in de KNVB-bekercompetitie geen passend vervolg kunnen geven. Nadat woensdag Veendam werd uitgeschakeld ging Berkum in de eerstvolgende competitiewedstrijd met 1-0 onderuit bij Oranje Nassau in Groningen als gevolg van een drie minuten voor tijd gegeven strafschop.

Daarmee kreeg de thuisclub meer dan waar de formatie van trainer Henk Konings op grond van het vertoonde spel recht op leek te hebben, maar Berkum kan zich het kostbare puntverlies ook zelf aanrekenen. In de eerste helft was de Zwolse ploeg, waarbij aanvaller Chris van der Meulen door een blessure opnieuw ontbrak, namelijk de betere ploeg maar dat kon niet tot uitdrukking worden gebracht in de score. In de tweede helft kwam Oranje Nassau tot iets meer dadendrang maar ook toen kreeg Berkum nog de nodige mogelijkheden.

Voor de rust speelden Groningers sterk verdedigend, waarbij de ploeg zich terugtrok bij Zwols balbezit en er werd geloerd op counters via de spitsen Thomas Careman en Wouter van Aanholt. Die wisten Berkum-keeper Oosterwechel niet in de problemen te brengen maar ook aan de andere kant waren de kansen schaars. Rik-Jan de Groot kwam na een minuut of 10 net iets tekort om ON-doelman Erick Jansema te verslaan en Frank Hoolsema zag een inzet na een corner naast het doel belanden.

In het tweede bedrijf kwam Oranje Nassau met iets meer durf uit de startblokken. Berkum mocht niet mopperen toen, na een collectief mistasten in de Zwolse defensie, Careman en Van Aanholt niet wisten te profiteren van de chaotische situatie. Na iets meer dan een uur spelen moest Rick Oosterwechel alles uit de kast halen om een hard afstandsschot onschadelijk te maken. Tien minuten voor het officiële einde leek Berkum toch op voorsprong te komen toen de hard werkende maar verder weinig effectieve Kassim Bizimana alleen op de ON-goal afging. Zijn inzet werd echter gekeerd door keeper Jansema en uit de rebound volgde een schot van Piet de Jong dat via de lat over ging.

Toen beide partijen zich al zo’n beetje neer leken te leggen bij een puntendeling sloeg voor Berkum het noodlot alsnog toe. Een ongelukkige handsbal in de Berkum-verdediging zorgde er vlak voor tijd voor dat scheidsrechter O’Niel een penalty gaf en die werd zonder problemen benut door Thomas Careman: 1-0. De competitiestart blijft dus moeizaam verlopen voor Berkum dat tot nu toe slechts twee punten haalde uit vier wedstrijden. Volgende week zal de ploeg van coach Roeland ten Berge daarom thuis tegen Flevo Boys Emmeloord eindelijk eens punten moeten gaan pakken!

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.