Zwolse Zonnebloem geniet van ‘Circus Monetti’

Zwolle – Zaterdagmiddag organiseerden 40 vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Regio Zwolle, in samenwerking met Esther Bronkhorst Events, in de 'Buitensoos' een speciale theatervoorstelling voor 300 zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen uit Zwolle, Hattem, Kampen. Nieuwleusen, Wezep en IJsselmuiden. Voor sommige bewoners is dit hun enige uitstapje van het jaar. Ze zien er dan altijd reikhalzend naar uit.

monetti_6_1_van_1.jpg

De voorstelling ‘Circus Monetti’ was speciaal voor de Zonnebloem geschreven. De hoofdrollen van de musical werden vertolkt door Mariska van Kolck, Harrie Slinger, Heddy Lester, Pauline du Bois en Jacueline Aronson. Regardz De Nieuwe Buitensocieteit Zwolle stelde de zalen gratis beschikbaar. “Monetti’ wordt 84 keer gespeeld in een groot aantal theaters door heel Nederland. In totaal kunnen ruim 25.000 mensen met een fysieke beperking van deze unieke voorstelling genieten. Deze middagvullende voorstelling draaide om een rondreizend familiecircus, waar na het overlijden van de circusdirecteur allerlei mysterieuze ontwikkelingen elkaar opvolgen. Het showorkest van Eddy van Damme zorgde voor de muzikale omlijsting van de voorstelling.

monetti_3_1_van_1.jpg

monetti_1_1_van_1.jpg
Harrie Slinger, nog altijd actief…

monetti_2_1_van_1.jpg


Net als afgelopen jaren was de productie van de show in handen van Esther Bronkhorst Events, was Edwin de Jongh verantwoordelijk voor de samenstelling van het programma en lag de regie in handen van Brigitte Odett.

Met ruim 40.000 vrijwilligers en bijna 1.500 afdelingen is Nationale Vereniging de Zonnebloem een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Zij zet zich in voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking voor wie sociaal isolement dreigt. Door huisbezoek, daguitstapjes te organiseren en aangepaste vakanties te bieden, geven de Zonnebloemvrijwilligers meer kleur aan het leven van vele mensen.

monetti_5_1_van_1.jpg

 monetti_4_1_van_1.jpg

Artikel delen: