Burendag Zwolle

Zwolle – Op diverse locaties in Zwolle werd zaterdag een Burendag georganiseerd. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In de wijk Veerallee werden op Burendag aan het Frederiksplein drie picknicktafels geplaats voor de wijkbewoners. Het betrof het winnende plan van een wijkbudget. Het plan omvat verder het verbeteren van bestaande speelplekken, door uitbreiding met een kabelbaan, mandschommel, duikelrek en en een wip.

veerallee_1.jpg
Nieuwe picknicktafels aan het Frederiksplein in de Veerallee… (Foto: Edwin Koster).

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen Burendag. Het Oranje Fonds bood mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage tot € 500 om deze op Burendag uit te voeren. Iedere goedgekeurde aanvraag werd bovendien verrast met een feestpakket met daarin natuurlijk DE koffie. Voor zover bekend maakte in Zwolle alleen de straat Volterbeek in de Aa-landen gebruik van deze mogelijkheid. De bewoners van de Volterbeek hadden een spelparcours voor de kinderen, er werd in de buurt zwerfafval geprikt, lantaarnpalen werden versierd met bloempotten en 's avonds was er een gezellige gezamenlijke maaltijd. Op de hoek van de Palestrinalaan en de Lassuslaan vond mede in het kader van de Burendag een rommelmakt plaats. De 'buurtmarkt' werd door de gezamenlijke bewoners van Purcellstraat 73 t/m 87 en 34 t/m 48 op 'Ons Pleintje' georganiseerd.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Drie picknicktafels in het Fredrikspark is wat veel…daarom zijn er twee in het Clauspark geplaatst…(daar is de foto ook gemaakt)..maar wat belangrijker is; de tafels voorzien in behoefte, want ze werden vandaag al goed gebruikt.:D

Reacties zijn gesloten.