Monsterzege voor Be Quick ’28 Basketbal

Zwolle – Be Quick ’28 heren 1 is het basketbalseizoen zeer goed begonnen. De ploeg van debuterend coach Sanders Jackson kreeg afgelopen vrijdag promovendus Rebound heren 2 uit Harderwijk op bezoek, en wist vrij gemakkelijk haar eerste overwinning te boeken. Met een 83-44 eindstand was het vrijdagavond snoepen-geblazen voor de thuisploeg en het publiek.

Be Quick ’28 begon een beetje haperend aan de wedstrijd. Hier en daar een balverlies maar na een minuut of vier was de koud-water-vrees voorbij en begonnen de Zwollenaren aan riante uitlooppoging. Na de eerste periode stond er dan ook een verdiende 19-8 voorsprong op het scorebord. In het tweede kwart ging de ploeg uit Zwolle door met domineren. De Harderwijkers kregen het steeds moeilijker en na diverse driepunters van forward Baars en Veldman stond het zowaar 36-10 voor de thuisploeg. Be Quick ’28 speelde prima, en diverse fast-breaks werden met mooi teamplay afgerond. (ruststand 48-21)

Na rust gingen de Be-Quickers door met aanvallen. Er werd goed gespeeld en iedereen mocht mee-snoepen uit de grote puntenzak. De één nam een driepuntje, de ander een toverbal. De gastploeg was leeggespeeld en wist zich geen raad met de strakke verdediging van de Zwollenaren. Het snoepfestijn eindigde met een score van forward Veldink waarmee de thuisploeg zichzelf riant trakteerde op een suikerzoete 83-44 overwinning. Be Quick ’28 pakt na één weekend tevens de koppositie op de ranglijst en wordt het de komende 20 wedstrijden simpel een kwestie van vasthouden.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.