ZBC 1 lijdt zure en pijnlijke nederlaag in Leeuwarden

Zwolle – Het eerste team van ZBC heeft zaterdag een pijnlijke 5-3 nederlaag geleden in Leeuwarden. Het Zwolse team moest aantreden tegen koploper LBC. De thuisploeg verspeelde nog maar 1 punt dit seizoen, waardoor de verwachtingen van tevoren gespannen waren.

De openingswedstrijd van het duel, het herendubbel, werd in twee games door Roeland Rens en Paul Veeger verloren. Een aantal dubieuze calls van de scheidsrechter was mede debet aan dit verlies. Het damesdubbel werd een kraker, drie lange en spannende games werd uiteindelijk in het voordeel van de Leeuwarder thuisploeg beslist. De derde game werd beklonken met 21-19.

Daarna was het de beurt aan het eerste herenenkel. Een strijd tussen twee routiniers: Marcel Jansen namens Leeuwarden, Roeland Rens namens de Zwolsche. Rens begon sterk aan zijn partij. Hij won de eerste game met 21-15. In de tweede game sloeg het noodlot toe: Rens stapte verkeerd en greep gelijk naar zijn linkerbeen. Na een ziekenhuisbezoek werd duidelijk dat de eerste heer zijn achillespees had gescheurd, waardoor hij vermoedelijk voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld. De blessure van Rens wierp een grote schaduw over de wedstrijd.

Op de baan ernaast had Vanja Veeger ondertussen al wel haar damesenkelpartij gewonnen. In twee games was zij te sterk voor Bianca Oosterhaven.

De tweede heer van ZBC, Ties van der Heide, kon geen partij bieden aan Brent Maarsingh. Hij verloor in twee games: 21-16 en 21-0. Corneel Tan hield de Zwolse eer daarna hoog: Ze won in twee games van haar opponente.

Door het uitvallen van Roeland Rens werd de eerste gemengd dubbel opgegeven. De tweede mixed dubbel werd nog wel gespeeld. Corneel Tan en Paul Veeger hadden een flinke kluif aan hun tegenstanders, maar wisten na drie spannende games de partij na zich toe te trekken: 20-22, 21-19 en 17-21.

De einduitslag van het duel werd uiteindelijk 5-3 in het voordeel van de koploper. Met een vervelende nasmaak werd de terugreis naar Zwolle ingezet, inclusief gipsen been van Roeland Rens.

Artikel delen: