Jong eerste herenteam TTZ wint ruim van Veghel

Zwolle – Het jonge eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle heeft dit weekend een mooie prestatie geleverd. Dat ging niet zomaar. Vooraf was de invalbeurt van Wilfred Schipper gepland, maar door de blessures van Gerben Last en Gert Kobes mocht ook Bas Hergelink achter de tafel verschijnen. Dat beide youngsters (15 en 14 jaar) het tegen de ervaren spelers van Herwaarden zo goed zouden doen, was een prettige verrassing.

De eerste partij van Bas tegen de atletische verdediger Tim Tinus was fraai om te zien. Lange rallies en mooie punten. Na een 2-1 achterstand in games veranderde Bas zijn tactiek en wist met 11-9 in de vijfde game zijn eerste overwinning in de eerste divisie binnen te halen. (11-9, 9-11, 7-11, 11-7, 11-9) Robertjan had het moeilijk met Erwin Andriessen. Hij oogt niet fit en minder energiek dan vorig seizoen, maar compenseert dat met een geweldige inzet. Het resultaat was ook in deze wedstrijd een moeizaam bevochten overwinning in vijf games. Wilfred Schipper was in zijn eerste wedstrijd wat gespannen en kon tegen Patrick van Gemert slechts goed meespelen. (8-11, 5-11, 9-11). Voor het dubbel verscheen Gerben Last wel achter de tafel. Met Robertjan een ijzersterk duo en ook deze keer weer goed voor een solide overwinning. (8-11, 11-6, 11-8, 11-8).

De laatste partij voor de pauze was die van Robertjan tegen de verdediger Tim Tinus. Robertjan speelde het spel tactisch goed: openen, terugleggen, spinnen, terugleggen, spinnen, terugleggen. En maar wachten op de kans. Met 11-7, 11-9 6-11 en 11-9 was de stand in de pauze 4-1. De wedstrijd was al drie uur onderweg!

Na de pauze speelde Bas een geweldige wedstrijd tegen Patrick van Gemert. Nam het initiatief en zette de tegenstander in drie games opzij (11-8, 11-8, 11-9). De tientallen supporters waren wild enthousiast en zijn vader apetrots. Stand 5-1.

Wilfred Schipper speelde tegen Erwin Andriessen een uitstekende wedstrijd. Veegde de ervaren speler in de eerste anderhalve game volledig van tafel, maar na 11-2 en 6-2 stokte de aanvalsmachine wat. De tweede game werd nog wel nipt gewonnen, maar de derde game ging naar Andriessen. In de vierde game pakte Wilfred met gedurfd aanvalsspel de draad weer op en boekte zijn eerste overwinning op dit niveau. Stand 6-1.

Robertjan had het ook tegen Patrick van Gemert heel moeilijk. Dreigde op zijn eerste nederlaag in de competitie getrakteerd te worden, maar knokte zich op karakter terug in de wedstrijd. In de uiteindelijke vijfde game kreeg Robertjan diverse matchpoints tegen, maar wist uiteindelijk met 15-13 te winnen. Stand 7-1.

Ook de derde wedstrijd tegen Tim Tinus was voor de vele toeschouwers een genot om te zien. Lange spinrallies en zwaar bevochten punten. Na vier games (11-4, 9-11, 11-8, 9-11) was de stand gelijk, zodat ook hier een vijfde game gespeeld moest worden. Alhoewel Wilfred aan het einde van zijn latijn was, perste hij het laatste beetje energie er uit om met 11-7 te zegevieren. Een fantastisch debuut met 2 overwinningen. Stand 8-1.

In de laatste partij moest Bas aantreden tegen Andriessen. De pijp was echter leeg bij Bas. Kon nog wel meespelen, maar niet meer het verschil maken. Zodat de einduitslag, enigszins geflatteerd, na 5 1/2 uur op 8-2 werd bepaald. Een geweldige prestatie van dit jonge team. Dit belooft veel voor de toekomst. Doordat Avanti verrassend ruim van Charybdis won (9-1), staat het eerste herenteam nu op een tweede plaats. Met een punt achterstand op Avanti. Volgende week de uitwedstrijd in Leiden tegen Charybdis.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het samenwerkingscontract met de Stichting Intermobiel ondertekend. TafeltennisZwolle wil het goede werk van deze stichting van harte ondersteunen. Zie www.intermobiel.com

Artikel delen: