All that jazz met Kris Berry

Zwolle – Het nieuwe toptalent Kris Berry heeft onlangs haar debuut-ep uitgebracht en opgetreden op North Sea Jazz. De zangeres is geboren op Curaçao en mengt zwoele Caribische klanken met soul en jazz. Kris Berry klinkt als Caro Emerald en Selah Sue: een beetje retro, maar helemaal van deze tijd!

kris20berry.jpg

Zangeres Kris Berry (Curaçao, 1982) is nog maar drie jaar actief als jazz-zangeres. Als tiener leerde ze per toeval de muziek van Patsy Cline en Nina Simone kennen, waardoor ze onmiddellijk gegrepen werd. Na de middelbare school verliet Kris de Caraïben en verhuisde naar Europa. Ze werkte een tijdje in Barcelona, waar ze op straat een groep muzikanten hoorde spelen. Deze ontmoeting en haar toen groeiende interesse in artiesten als Ella Fitzgerald en Nat King Cole waren van grote invloed. In februari is haar debuut EP, met daarop vijf eigen nummers, in Amsterdam gepresenteerd. De muziek van Kris Berry is een mix van Caribische klanken, swingende rock ‘n roll, rhythm & blues en jazz; het komt allemaal samen in een unieke stijl. Net als Caro Emerald en Selah Sue klinkt ze retro op een moderne manier.

‘All that jazz’ is een uniek concept waarbij Zwolse studenten van conservatorium ArtEZ de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig jazzgrootheden begeleidt.

‘All that jazz’ met Kris Berry start vrijdag 7 oktober om 20.30 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 6,00 (voorverkoop) en 7,00 (aan de zaal). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl .

Artikel delen: