Zwolle maakt werk van duurzaamheid

Zwolle – Zwolle gaat samen met de provincie Overijssel voor het eind van 2011 23 gemeentelijke panden voorzien van zonnepanelen. De eerste zonnepanelen zijn inmiddels op het Stadskantoor geplaatst. Met de plaatsing van de zonnepanelen draagt Zwolle bij aan een stad in balans en wordt gelijk een bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstellingen van de provincie Overijssel.

Voor 2012 komen onder andere de Gemeentewerf, Theater De Spiegel, Jongerencentrum Level Z, Sportcomplex De Vegtlust en enkele basisscholen en vrijstaande gymzalen aan bod. In 2012 worden er panelen geplaatst op de nieuw te bouwen brandweerkazerne.

Wethouder Erik Dannenberg: “In Zwolle maken we werk van duurzaamheid. We hebben immers een stad over te dragen aan de volgende generaties. Met het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke panden maken we samen met de provincie Overijssel een goede stap naar een eigen energievoorziening”

Dit project komt tot stand in samenwerking met de provincie Overijssel. Gedeputeerde Theo Rietkerk: “In 2020 willen wij samen met gemeenten, bedrijfsleven en inwoners van Overijssel 20 procent nieuwe energie halen uit biomassa, bodem, wind en zon. Dit project past goed in dat streven.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. als oud HTS Zwolle leerling van nu 70 jr goed te horen wat er op duurzaamheid gebeurt De Ijsselbrug was ons symbool voor een duurzaam huwelijk en we slaan nog steeds bruggen waarbij duurzaamheid centraal staat het kan en het moet anders en gelukkig begint dat langzaam meer en meer door te dringen
    volgend weekend is het laatste dat dit jaar onze eerste duurzame beeldentuin van Nederland open is en we tonen ook U graag wat er bereikt is


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.