WVF moeizaam langs IJVV

In een matige wedstrijd wist WVF streekgenoot IJVV uit IJsselmuiden uiteindelijk opzij te zetten. Het reeds gedegradeerde IJVV trok zich de eerste twintig minuten terug op eigen helft. WVF zette druk en Berry Mulder en Piet de Jong ( penalty ) zorgden voor de 2-0. WVF liet IJVV veel te makkelijk langszij komen (2-2). De tweede helft leek bij WVF weinig meer te lukken. Desondanks wisten de blauwwitten door twee doelpunten van De Jong de broodnodige punten in Westenholte te houden.

Op een zonovergoten sportpark “de Weide Steen ” moest WVF aantreden tegen degradant IJVV. De mannen uit IJsselmuiden trokken zich aanvankelijk helemaal terug op eigen helft waardoor WVF de druk hoog op kon voeren. De kansen kwamen en het eerste doelpunt werd door Mulder op het scorebord gezet. Hij nam, na prima voorwerk van Piet de Jong, met zijn gepatenteerde “kont erin, draaien, schieten”, de openingstreffer voor zijn rekening.(1-0). Door een veldoverwicht stapelden de kansen zich op. Het duurde evenwel tot de 23e minuut voordat de 2-0 kon worden bijgeschreven.

Piet de Jong probeerde op zijn eigen wijze langs de IJVV goalie te soleren en werd onreglementair door hem gestopt. De scheids legde de bal op de stip en de Jong liet het net bollen.( 2-0 ) WVF legde de roodwitten daarna geen strobreed voor een tegentreffer in de weg. ( 2-1) IJVV kwam vlak voor rust zelfs langzij nadat een afgeslagen corner  voor de voeten van de nr 6 van IJVV  kwam. Hij liet met een harde schuiver Michel van der Aa kansloos.(2-2)

Na rust had Danny Reinders plaats gemaakt voor Bart Maarse. Al na  een paar minuten moest de IJVV doelman opnieuw de gang naar het net maken. De bal werd door de Jong uit een scrimmage meegenomen en fraai afgerond.( 3-2)

Nog geen tien minuten later had de Jong zijn derde van de middag op zak. Op aangeven van Richard Bouwmeester liep de Jong zomaar door de IJVV defensie en zijn schuiver trof doel.(4-2) IJVV wisselde en wist erger te voorkomen. WVF wisselde ook. Peter van der Streek kwam voor Timon Beimers binnen de lijnen terwijl even later Jeroen van Leeuwen voor Richard Bouwmeester in het veld kwam. Na maanden blessureleed maakte Van Leeuwen vanmiddag zijn rentree. Het mocht allemaal niet meer baten.

“Het gaat om de punten”, sprak Jonathan Brands direct na afloop. “We leven nog !”, verzuchtte Brands toen hij hoorde dat koploper Zutphen gelijk had gespeeld. Fokko Ebbens vond WVF de eerste twintig minuten goed voetballen. “We gaven daarna te veel weg”, zei hij. “We hadden geen rust aan de bal en stonden niet stevig”.

door : John Ruijsch

Artikel delen:

Reageer