Theaterclub voor kinderen met PGB

Zwolle – Woensdagmiddag 28 september start om 14.00 (tot 16.15 uur) voor kids en teens (en voor deze ene keer eventueel meekijkende ouders) weer het theaterclubje van Jasper Ondersteunt met een Open Les. Jasper Ondersteunt is een organisatie die kinderen met een PGB ondersteunende en activerende begeleiding biedt op velerlei terrein. De theaterclub is daar één van. Doelstelling: de kinderen leuke en leerzame ervaringen laten opdoen, waardoor zelfvertrouwen en sociale vaardigheden worden gestimuleerd.
De theaterlessen vinden plaats in Wijkcentrum de Enk, wekelijks vanaf 28 september. Via de begeleiding van Jasper Ondersteunt, waarbij theaterdocent Ruth den Harteg de vorm zal bepalen, passend bij de doelgroep. Namelijk kinderen en jongeren met ASS, ADHD, LVG, etc. Aanmelden kan via info@jasperondersteunt.nl of tel: 038-4234145. Zie ook www.jasperondersteunt.nl

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Het initiatief is mooi. Het ideaal er achter is soms en ik herhaal SOMS meer gebasseerd op geld.
  Mensen kiezen voor een PGB omdat ze dan hopen op meer zorg voor bijvoorbeeld een kind. In de praktijk zie je veel bureautjes die het mooi kunnen verkopen en je met titels/ervaring om je oren gooien waar je dan je vertrouwen in steekt.
  Een weekje op vakantie naar een zorgboerderij kan al gauw 700 euro kosten. Heb je een kind die veel aandacht nodig heeft met zijn problematiek heb je kans dat ze die naar huis sturen, omdat ze die niet aankunnen.
  Dit kan voorkomen omdat er veel gebruik wordt van stagiaires die als volwaardig medewerker de groep draait en dus niet zo veel ervaring heeft met bijvoorbeeld agressie of geweld. Reken maar uit. 7 kinderen x 700 euro is lekker cashen en zodra het even niet meer gezellig dan sturen ze je kind naar huis.

  Ik weet niet zo goed in hoeverre je een kind met PDD-NOS/ADHD behandelt met dagactiviteiten in een groep naar een pretpark of boerderij. Natuurlijk kan iemand die er voor gestudeerd heeft een mooi plan schrijven, maar het gaat er om dat wat hij leert dit ook thuis terug te zien is.
  Natuurlijk kan de reden ook zijn ter ontlasting van de thuissituatie, maar dan zou ik het mooi vinden als zo'n specialist als hierboven vrijwilligers bij elkaar zoekt en de activiteit gratis aanbied in een wijkcentrum, maar dat is bijna niet meer tegenwoordig.

  De kosten van de PGB zijn de pan uitgerezen omdat de alternatieve zorg erg duur is geworden mede door bureatjes die veel geld vragen voor slechte zorg. Daarom zie je dat mensen die recht hebben op zorg weer naar duurdere instellingen gaan en hun PGB om laten zetten. Iets waar dit kabinet ook nog achter komt straks, maar goed…

  Nogmaals: het betekent niet dat Jasper hier boven het slecht doet, maar het valt me op dat hij zijn tarieven niet hier boven vermeld of op zijn site.

 2. @1stejohn, snap wel wat je bedoeld. Ben ook wel benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken. Om hoeveel kinderen gaat het? Wie en hoeveel mensen gaan zo'n groep begeleiden. En de prijzen? En mijn ervaring is dat wanneer kinderen/jongeren echt iets graag willen, en de begeleiding weet wat er aan de hand is met de jongere/kind, dit ook op een reguliere theaterclub o.i.d kan.

 3. Hoe moeilijk is het nu: als je dat wil weten dan bel je Jasper op!

  Dat zure gelul altijd. Elk initiatief te niet doen in het kader van oplichterij, geldklopperij en dergelijke. In plaats van je vooroordelen en je vermoedens publiekelijk hier te uiten zou je ook gewoon contact op kunnen nemen met Jasper Ondersteunt om je vragen beantwoord te krijgen.

  Jullie weten net zo goed als ik dat dit soort opmerkingen, hoe duidelijk je je ook excuseert met dat het niet om Jasper Onderteunt gaat, het uiteindelijke onbehagen wel geuit en dus als dusdanig gelezen wordt.

 4. Nou lekker boeien Curly!

  Het staat er zo politiek correct mogelijk dat jasper ondersteunt een prima organisatie kan zijn. ik reageer ook op wat de rest aan mij vraagt.
  Het valt op dat jasper ondersteunt niet zijn tarieven op zijn site of in de advertentie zet. daarnaast wordt alles aangestuurd door een orthopedagoog en allemaal specialisten waarbij er een reele verwachting is dat deze het niet vrijwillig of voor een habbekrats zullen doen.
  Daarnaast een opzegtermijn van 4 weken als je lid word van de clubjes:o

Reageer